До Дня Української Державності

1.jpg

 

27 липня об 11:30 у читальному залі ОННБ проведено цикл заходів, приурочених до Дня Української Державності, який ми цьогоріч – 28 липня – відзначатимемо вперше. Це свято покликане привернути увагу громадськості до відновлення історичної справедливості: показати, що наша держава насправді має понад тисячолітню історію. У складних реаліях сьогодення дуже важливо зберігати єдність, працювати на перемогу та переосмислювати історичні уроки.

Модераторка зустрічі завідувачка відділу соціокультурної діяльності ОННБ Кухарук Тамара Миколаївна коротко розповіла про запровадження Дня Української Державності.

 

2.jpg

Доктор історичних наук, професор кафедри історії України ОНУ ім. І.І.Мечникова Олександр Євгенович Музичко в рамках заходу прочитав лекцію «Видатні особистості – творці  Української Державності». Науковець зупинився на ключових постатях нашої історії – від часів Київської Русі до сучасності. Обрані ним персоналії, попри складні виклики свого часу, розбудовували українську державність. Лекція супроводжувалася демонстрацією електронної презентації, що дозволило слухачам краще зрозуміти політичні та громадські погляди цих діячів. Після доповіді Олександр Євгенович охоче відповідав на запитання присутніх та відзначив плідну діяльність ОННБ на ниві просвітництва.

 

img_8070.jpg 4.jpg

 

Увагу відвідувачів привернула документно-ілюстративна виставка «Національні традиції державотворення: до Дня  Української Державності», яка була презентована під час заходу. Вони з цікавістю гортали видання, що репрезентують історію України, її державотворчі традиції, підкреслюють роль і місце українського народу та Української держави у глобальних цивілізаційних процесах.

 

5.jpg

Захід відбувався у змішаному форматі: у читальному залі ОННБ (вул. Акад. Філатова, 1) та як онлайн-трансляція на офіційній сторінці ОННБ у Facebook.

Надаємо посилання на запис: https://fb.watch/ewY4Wk-rbo/

До уваги користувачів та гостей міста: виставка протягом місяця експонуватиметься в читальному залі ОННБ (вул. Акад. Філатова, 1) та супроводжуватиметься бібліографічними оглядами представленої літератури. Запрошуємо відвідати виставку документів та розширити свої знання щодо сторінок нашої славетної історії.

Створено: 28.07.2022
Переглядів: 1676




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.