«Про смачне – цікаво!»

11 липня 2022 року о 12.00 до Всесвітнього дня шоколаду в читальному залі ОННБ (вул. Акад. Філатова, 1) презентували книжково-ілюстративну виставку - огляд «Про смачне – цікаво!».
Всесвітній день шоколаду або World Chocolate Day відзначається щорічно 11 липня. Це свято виникло у Франції в 1995 році. День шоколаду швидко набув популярності і був підтриманий в Німеччині, Італії, Швейцарії, інших країнах як всередині Європейського союзу і за його межами, в тому числі в Україні.
У цей день проводяться різноманітні фестивалі та заходи, присвячені цьому чудовому продукту, який подобається малечі й дорослим і ніколи не набридає.
Наукою встановлено той факт, що в шоколаді є елементи, які сприяють як відпочинку, так і психологічному відновленню. Темні сорти шоколаду сприяють викиду ендорфінів - так званих гормонів щастя, які впливають на центри задоволення, покращуючи настрій і підтримуючи тонус організму.
Вважається, що першими навчилися робити шоколад ацтеки. Основною сировиною для виробництва шоколаду є какао-боби.
Існує велика кількість варіацій на тему того, що можна зробити з шоколаду і кожна з них, без сумніву, знайде своїх шанувальників. У світі мало хто може встояти перед такою солодкою спокусою.
Працівники бібліотеки цього дня вирішили розповісти своїм читачам про це чудове свято і оформили книжково-ілюстративну виставку - огляд «Про смачне – цікаво!», з добіркою смачних книг з шоколадними історіями, шоколадними рецептами та іншими смаколиками книжкового фонду.
|
|
|
Відвідувачі виставки дізнались історію походження, корисні властивості та особливості шоколаду, та як цей популярний десерт представлений у творах письменників.
© 2025 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.