На шляху до Європейського Союзу

arina-vistup.jpg

25  листопада  2021 року фахівці Одеської національної наукової бібліотеки взяли участь у Міжнародній конференції «На шляху до Європейського Союзу» в межах проєкту Інституту безпеки та міжнародного розвитку (Польща, Варшава). Зустріч відбулася в онлайн-форматі за сприяння партнера проєкту – Національного університету «Одеська політехніка». Завдання проєкту - зміцнення співпраці і стратегічної комунікації шляхом покращання уявлення про ЄС серед мешканців Київської, Одеської та Вінницької областей, ознайомлення їх з європейськими цінностями та принципами. Передбачено зміцнення комунікації між Мазовецьким воєводством і партнерськими областями в Україні.

andrij-kulikov.jpg

Модерував дискусію відомий український теле- та радіоведучий, медіаексперт, голова комісії з журналістської етики Андрій Куликов. З польської сторони реалізатор проєкту директор «Інституту безпеки та міжнародного розвитку» у Варшаві пан Богуслав Пацек.

Генеральний директор ОННБ Ірина Бірюкова долучилася до дискусії, поділившись багаторічним досвідом проєктів міжнародної співпраці ОННБ. Вона зазначила що міжнародна співпраця найстарішої в країні публічної книгозбірні має багатоаспектний характер: міжнародний абонемент і книгообмін, співробітництво з бібліотеками та культурно-просвітницькими організаціями світу в рамках укладених угод, безпосередні професійні контакти та залучення зарубіжних колег до участі у різноманітних наукових та культурних заходах, участь у наукових конференціях, стажуваннях, підготовка спільних бібліографічних праць, обмін виставками тощо. 

Пані Ірина разом із колегами, які брали участь у зустрічі - заступницею з наукової роботи Ліною Арюпіною та завідувачкою відділу міжнародних проєктів Наталією Дибоюзапросили учасників відвідати веб-сайт бібліотеки, де у розділі Міжнародне співробітництво можна побачити своєрідний літопис спільнодії у проектах міжнародного партнерства та дізнатися більше про кожен з аспектів та напрямів спіпраці.

konferenciya.jpg

Створено: 26.11.2021
Оновлено: 30.11.2021
Переглядів: 1796




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.