Відділ міжнародних проектів

Зав. відділу Диба Наталя Матвіївна
Тел.: (066) 3307428
Сторінка відділу у Fecebook fff.jpg

Загальна інформація:

Універсальний підсобний фонд відділу міжнародних проектів – це колекція з 12 тисяч книжок і 5 тисяч періодичних видань 20 мовами, що постійно оновлюється. Великий вибір навчальної і методичної літератури, аудіо-візуальні посібники, словники – до послуг читачів, які вивчають іноземні мови, перекладачів, лінгвістів, викладачів. Довідники, путівники, мальовничі фото- і художні альбоми – для тих, хто любить подорожувати, і тих, хто бажає розширити горизонти знань про природу, культуру, історію, побут, мистецтво та традиції країн світу. Унікальні багатотомні ілюстровані енциклопедії з США, Франції, Канади, Австралії. До послуг вчених, фахівців, студентів – зарубіжна наукова література, монографії, збірники, наукові журнали.

Зібрання світової класики й сучасної белетристики мовою оригіналу задовольнить найвибагливіші смаки прихильників художньої літератури, яку можна брати додому на абонемент.

Інформаційні ресурси відділу:

З 2016 року після реструктуризації відділу при ньому діють спеціалізовані читальні зали : сучасної французької літератури, інформаційний центр «Вікно в Америку» та електронна читальна зала інформаційно-ресурсного центру «Вікно в Америку» – проект за підтримки Посольства США в Україні. Електронна читальна зала – це сучасне оновлене приміщення з інноваційним комп'ютерним класом технології «тонкий клієнт», інтерактивною дошкою Panasonic для презентацій, куточком для перегляду художніх та документальних фільмів з колекції центру, двома кабінами для індивідуальних занять англійською мовою за допомогою ліцензованого комп'ютерного курсу Rosetta Stone, аудіо книгами, планшетами iPad, читанками Kindle, Wi-Fi простором та доступом до Інтернету, а також автоматизованим лічильником відвідувань.
Електронна читальна зала Центру "Вікно в Америку" стала улюбленим місцем для відвідувачів всіх вікових категорій: студенти користуються безкоштовним доступом до Інтернет за допомогою Wi-Fi, науковці працюють з повнотекстовою бібліотекою eLibraryUSA, представники "третього віку" спілкуються з інтернетом та вивчають англійську мову.

Відділ міжнародних проектів також пропонує відвідувачам доступ до мережі Інтернет, кваліфіковану допомогу у пошуку інформації, організовує лекції, презентації, зустрічі та виставки. Періодично відбувається перегляд кінофільмів мовою оригіналу. У відділі безкоштовно проходять клубні засідання Best Odessa Speakers Club (Toastmasters International), літературний англійський розмовний клуб, гуртки з вивчення англійської та польської мов.

Відділ бере активну участь у координації партнерських проектів міжнародної співпрації ОННБ інституціями культурної дипломатії країн Європи і Америки, Австралії, Африки.  

Проекти міжнародного співробітництва ОННБ

Створено: 02.12.2009
Оновлено: 06.12.2019
Переглядів: 6050




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.