Книга «Миттєвості війни» стала лавреатом

Книга «Миттєвості війни» стала лавреатом ХХ загальнонаціонального конкурсу «Українська мова – мова єднання», що проходив в Одесі та має на меті зміцнення державотворчої функції української мови, піднесення рівня мовної культури.
Про це повідомляє прес-служба Миколаївської ОДА.

mittyevosti-vijni_1.jpg

«Миттєвості війни» – видання, присвячене участі жителів Миколаївщини в антитерористичній операції в Донецькій та Луганській областях. Книга включає біографічні нариси про військовослужбовців, які загинули під час протистояння на Сході країни, спогади земляків-учасників антитерористичної операції, нариси про бойовий шлях військових підрозділів, що дислокуються на Миколаївщині, матеріали про волонтерський рух на Миколаївщині. Видання «Миттєвості війни» стало лавреатом конкурсу у номінації «Рубежі подвигів і безсмертя».

Тарас Кремінь, якій ініціював написання цієї книги та розпочав літературну та дослідницьку роботу, отримав значну підтримку з боку своїх колег по Верховній Раді та «Народному фронту». До роботи не над книгою, а над цілим просвітницьким проектом долучився Андрій Парубій, на волонтерських засадах проекту допомагали Вадим Підберезняк та Ігор Бриченко. На чолі видавничо-редакційної групи працював викладач Миколаївської філії Київського національного університету культури і мистецтв Сергій Макарчук. Авторським колективом під керівництвом Сергія Макарчука та видавництвом «Іліон» була проведена величезна робота, до якої долучилися родини загиблих героїв, волонтери і військові. Як результат роботи обласного центру пошукових досліджень та редакційно-видавничої діяльності, книга видана у 2016 році в рамках виконання Комплексної програми увічнення пам’яті учасників антитерористичної операції, жертв воєн та політичних репресій у Миколаївській області завдяки фінансовій підтримці Миколаївської обласної державної адміністрації. До видання увійшли данні про учасників АТО з Миколаївщини, відзначених посмертно державними нагородами.

«Миттєвості війни» – це внесок у військово-патріотичне виховання підростаючих поколінь, в інформаційний спротив потокам брехні ворогів цілісності та незалежності нашої країни.

Запрошуємо завітати до нашої книгозбірні для ознайомлення з виданням:

Миттєвості війниІ. В. КатулькаА. П. НазароваВ. Г. АгібаловаТ. О. АкальмазЮ. М. Александрова; Кер. авт. кол. С. С. Макарчук; Гол. ред. А. В. Парубій; Упоряд. С. С. МакарчукС. М. БерезнийО. В. Грабович; Відп. за вип. С. С. Макарчук.– Миколаїв : Іліон, 2016.– 491 с. : іл.

Створено: 11.11.2019
Переглядів: 18061




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.