Книжкові новинки видавництва «Веселка»

Під час проведення Інтелект-форуму у рамках ХХ Всеукраїнської виставки-форуму «Українська книга на Одещині» Національне видавництво дитячої літератури «Веселка» вперше презентувало свої видання. 7 червня 2019 р. директор видавництва О.О. Бондаренко представив книжки української письменниці Л. Загоровської та американського прозаїка Д.Коул. 

logo-veselka.jpg 1-na-yihnih-1.jpg

Перша презентація книги Любові Загоровської «На їхніх маленьких плечах…»  відбулася в Одеській централізованій міській дитячій бібліотеці ім. А.П. Гайдара.

Авторка у своїй книзі торкається теми дитинства та війни. Герої оповідань – діти, які вже знають (хто з власного досвіду, хто з розповідей дорослих), що таке війна, страждання, самотність. Знають і розуміють серцем, що нині, коли на рідній землі йде війна, нікому не можна стояти осторонь цих подій, бути байдужим. Вони, як тільки можуть, допомагають захисникам Вітчизни. Ця книжка про добро, про маленьких  героїв на плечах яких тримається Україна.

2-zagorovska-1.jpg 3.jpg 4.jpg

На презентації виступили: Олексій Бондаренко, директор видавництва «Веселка»; Інна Бабушкіна, головний бібліограф науково-бібліографічного відділу. Огляд виставки видань видавництва «Веселка» зробила методист бібліотечно-інформаційного центру Одеської центральної міської дитячої бібліотеки ім. А.П. Гайдара Олена Квітка.

vulik.jpg stanciya.jpg

Друга презентація книжок-коміксів американської письменниці Джоанни Коул «Чарівний шкільний автобус. На водогінній станції» та «Чарівний шкільний автобус. У вулику» із серії «Чарівний шкільний автобус» відбулася у Бібліотеці-філії № 8 Централізованої міської бібліотечної системи для дітей м. Одеси ім. Івана і Юрія Липи.

Героями коміксів Д. Коул є учні, їхня вчителька міс Фрізл і шкільний автобус, яким вони подорожують.

Прочитавши першу з книжок, читачі дізнаються, про воду, її кругообіг у природі, про те, як працює система водогону, побувають у хмарі, в краплі води і… в трубі.

Якщо прочитають другу книжку, то багато цікавого дізнаються про те, хто такі комахи, які вони мають ознаки, побувають на квітці, у вулику, познайомляться з життям його дз-з-з-з-вінких мешканців.

Ці цікаві і дотепні книжки про фантастичні екскурсії американських школярів розкривають дітям чимало таємниць довкілля.

img_9794-1.jpg img_9817.jpg

У презентації брали участь: Наталія Белінська, завідувач бібліотеки-філії № 8; Олексій Бондаренко, директор видавництва «Веселка»; Тетяна Солоненко, головний бібліограф науково-бібліографічного відділу. Огляд виставки видань видавництва «Веселка» зробила бібліотекар Тетяна Жуєва.

На презентації завітали учні одеських шкіл. Діти активно приймали участь у обговоренні героїв книжок та задавали цікаві питання.

Створено: 09.07.2019
Переглядів: 1202




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.