"Я так бачу" відзначена на конкурсі «красивих книг» від німецького фонду

1-ya_tak_bachu-7.jpg

Українська книга «Я так бачу» творчої майстерні «Аґрафка», а саме тандем художників Романи Романишин та Андрія Лесіва, вкотре підкорила журі міжнародного конкурсу та отримала «бронзову» медаль на конкурсі «красивих книг 2019» від німецького фонду «Мистецтво книги», про що повідомляє сайт "Видавництва Старого Лева".

Конкурс фонду STIFTUNG BUCHKUNST "Найкращі книги з усього світу" унікальний: міжнародне журі порівнює мистецьке оформлення та естетичний рівень книг і вручає нагороди в рамках Лейпцизького книжкового ярмарку. Конкурс влаштовують з 1963 року. Загалом журі розглянуло понад 600 заявок з 32 країн світу, зазначає BBC. Призерами стали 14 книг, серед яких і українська «Я так бачу». Призерами також стали роботи з Австрії, Чехії, Росії, Німеччини.

«Я так бачу» – це пізнавальна книга про зір і його можливості. Вона дозволяє дізнатися, як світ бачать звірі, скільки відтінків здатний розрізнити людське око і яким цей світ бачить новонароджений малюк. «Про те, що ми можемо бачити очима, і про те таємниче, невидиме оку, яке пробуджує в нас інтерес до Всесвіту і до власної сутності. Про мікроскопи та телескопи, які допомагають нам побачити те неймовірно дрібне або дуже далеке. Про те, що деяким людям, щоб краще бачити, потрібні окуляри, і сліпим потрібні спеціальний шрифт і символи, щоб читати і орієнтуватися в просторі », – так описують книгу на сайті видавництва.

Творча майстерня «Аґрафка» – творчий та сімейний тандем художників Романи Романишин та Андрія Лесіва, нині є одними з найбільш популярних українських ілюстраторів за кордоном. У 2012 році казка «Ріпка» у переказі Івана Франка та творчо-ілюстративному втіленні «Аґрафки» увійшла до світового каталогу кращих дитячих книжок «Білі круки». У 2013 році зі збірки «П’ятикнижжя» Грицька Чубая почалася співпраця ілюстраторів з «Видавництвом Старого Лева». На сьогодні у видавництві вийшло п'ять авторських книг Романи Романишин та Андрія Лесіва: «Антоміми» (2014), «Зірки і макові зернята» (2014), книжка-картонка «Мій дім і речі в нім» (2015), «Війна, що змінила Рондо» (2015), «Голосно, тихо, пошепки» (2017). Книга «Зірки і макові зернята» отримала відзнаку Міжнародного дитячого книжкового ярмарку в Болоньї. «Війна, що змінила Рондо» отримала відзнаку журі Міжнародного дитячого книжкового ярмарку в Болоньї та увійшла до каталогу «Білі круки». Обкладинка «Аґрафки» до книжки «Джордж і таємний ключ до Всесвіту» Люсі та Стівена Гокінґів увійшла до довгого списку призерів «The Global Illustration Award» на Франкфуртському книжковому ярмарку. У 2017 році їхні книжка-картинка «Голосно, тихо, пошепки» та абетка-енциклопедія «Франко від А до Я», які вийшли у «Видавництві Старого Лева», отримали нагороди BIB PLAQUE від Бієнале Ілюстрації у Братиславі.

Пропонуємо ознайомитись з відзначеними книгами у нашій бібліотеці!

Створено: 21.05.2019
Оновлено: 01.11.2019
Переглядів: 795




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.