Літературна премія Європейського Союзу

ukraina_vpershe_prijme_uchast__v_prisudzhenni_literaturnoi_p.jpg

Цього року наша країна вперше запрошена до участі в процедурі присудження Літературної премії Європейського Союзу (EUPL).

В січні розпочинає роботу українське журі премії, яке до кінця березня оголосить короткий список авторів-номінантів. І вже у травні серед них буде обрано переможця. Крім України, до участі в премії запрошені Австрія, Велика Британія, Греція, Грузія, Ірландія, Італія, Литва, Польща, Румунія, Словаччина, Угорщина, Фінляндія та Франція. Про це повідомляє прес-служба PEN Ukraine.

До складу українського журі ввійшли: президент Українського ПЕН, письменник Андрій Курков, директорка Українського інституту книги, президентка Форуму видавців у Львові Олександра Коваль, літературознавиця, перекладачка, віце-президентка Українського ПЕН Оля Гнатюк, письменник, перекладач, літературознавець Остап Сливинський, перекладачка, журналістка, радіоведуча Ірина Славінська.

Літературна премія Європейського Союзу вручається з 2009 року. Вона скерована перш за все на підтримку та міжнародну видавничу промоцію талановитих авторів із різних країн Європи. Згідно з правилами премії, номінант може бути автором не менше, ніж двох, але не більше, ніж чотирьох виданих оригінальних книжок. Церемонія нагородження відбудеться в Брюсселі наприкінці вересня 2019 року. Сума премії – 5 тисяч євро. Щороку нагородою відзначають по одному автору від кожної з країн, обраних для участі в премії.

Створено: 28.01.2019
Переглядів: 693




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.