Книга про Голодомор відзначена премією Cundill History Prize

golodomor-history.jpg

Книга Енн Еплбаум «Червоний голод: війна Сталіна проти України» потрапила до короткого списку престижної канадської премії Cundill History Prize. Про це повідомляє офіційний сайт нагороди. 

«Червоний голод. Війна Сталіна з Україною» розповідає про деталі Голодомору 1932-1933 років в Україні й доводить, що голод був геноцидом українського народу, а не просто наслідком колективізації. Книжка вийшла наприкінці 2016-го року у Британії та США. У 2018 році її видало в перекладі українською Видавництво Українського науково-дослідного та освітнього центру вивчення Голодомору.

Премія Cundill History Prize заснована Університетом Макгілла – найстарішим вищим навчальним закладом Канади. Вона дається за нон-фікшн видання на історичні теми. Цьогорічного переможця оголосять 15-го листопада. Він отримає 75 000 доларів винагороди.

Енн Епплбаум – оглядачка журналу «The Washington Post», професорка в Лондонській школі економіки. Авторка книжок «Залізна завіса» та «Гулаг». За книгу «Червоний голод. Війна Сталіна з Україною» Енн Еплбаум вже отримала британську літературну премію The Duff Cooper Prize та премію Гелбера.

Створено: 02.10.2018
Переглядів: 630




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.