Презентація науково-художнього видання до 100-річчя Одеського державного університету внутрішніх справ: «Закон. Честь. Знання. 100 років надбання» (Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2022)

00.jpg

9 червня 2023 р. о 12:00 в рамках ХХІІI Всеукраїнської виставки-форуму «Українська книга на Одещині» у відділі рідкісних видань та рукописів Одеської національної наукової бібліотеки (вул. Пастера, 13) відбудеться презентація науково-художнього видання до 100-річчя Одеського державного університету внутрішніх справ «Закон. Честь. Знання. 100 років надбання», яке вийшло друком у Видавничому домі «Гельветика» (Одеса, 2022).

На сторінках видання висвітлено історію одного з ключових вищих навчальних закладів нашого міста: хронологія основних дат створення та розвитку, потужний викладацький колектив, розкрито склад та завдання кафедр, наукові, просвітницькі та видавничі здобутки.

Університет успішно пройшов шлях становлення та є одним із найстаріших закладів освіти системи Міністерства внутрішніх справ. Був заснований 27 лютого 1922 р. як Одеська губернська школа підготовки молодших та старших міліціонерів. Сьогодні Одеський державний університет внутрішніх справ – заклад вищої освіти, де навчаються майбутні правники та правоохоронці, які люблять Батьківщину та український народ і для яких слова «незалежність», «суверенітет» – не порожні фрази.

Університет постійно розвивається, здійснює підготовку за такими освітніми ступенями вищої освіти як: бакалавр, магістр, доктор філософії, доктор наук, за спеціальностями та освітньо-професійними програмами: «Право», «Правоохоронна діяльність», «Психологія» та «Системний аналіз». Удосконалення матеріально-технічної бази вишу та створення відповідних умов для набуття практичного досвіду надає можливість підвищувати якість підготовки фахівців, які незабаром виконуватимуть свої службові обов’язки у практичних підрозділах, у тому числі на деокупованих територіях. З перших днів повномасштабного вторгнення російської армії в Україну представники університету підтримують волонтерський фронт, аби якнайшвидше наблизити нашу Перемогу над ворогом. Особовий склад університету активно допомагає українським захисникам, піклується про тих, хто вимушено покинув рідні домівки; працівники та здобувачі вищої освіти стають донорами крові, долучаються до плетіння маскувальних сіток та інших волонтерських ініціатив.

Книгу аудиторії представить ректор Одеського державного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, заслужений працівник освіти України, полковник поліції Дмитро Швець та директор з розвитку Видавничого дому «Гельветика», доктор юридичних наук Катерина Головко.

У рамках заходу експонуватиметься книжкова виставка «Перлини наукової спадщини Одеського державного університету внутрішніх справ».

Запрошуємо всіх бажаючих долучитися до знакової події.

Створено: 07.06.2023
Оновлено: 08.06.2023
Переглядів: 755




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.