Презентація науково-популярного видання «Зелений вінок планети. Рослини й людство» за участі його автора Кирила Булаховського. Анонс

002.jpg

 

Місце проведення: Одеська обласна бібліотека для дітей ім. В. Катаєва (вул. Преображенська, 64)

Дата проведення: 9 червня о 13.00

Під час XXIІІ Всеукраїнської виставки-форуму «Українська книга на Одещині» відбудеться презентація науково-популярного видання для дітей та юнацтва «Зелений вінок планети. Рослини й людство» – (Львів : Література та мистецтво, 2021) за участі його автора Кирила Булаховського

Кирило Булаховський – викладач, філолог, кандидат філологічних наук, натураліст відомий як автор книг у жанрі нон-фікшн.

У 2021 році під час XXII Всеукраїнської виставки-форуму «Українська книга на Одещині» презентувалася книга «Розповіді про тварин та їх назви» (Львів, 2020) – як спільний доробок одеського вченого Кирила Булаховського та черкаського зоолога, кандидата біологічних наук Максима Гаврилюка про значення тварин у природі та про зв'язок української культури зі світом природи. Видання було заслужено відзначене почесними грамотами в номінації «Дитячий світ» конкурсу «Краща книга виставки-форуму 2021». Тоді, на презентації видання, Кирило Булаховський розповів про запланований вихід друком книги про значення і роль рослин у нашому світі.

Тож тепер увазі дітей та юнацтва ми представляємо ґрунтовну працю висококласного фахівця, яка зацікавить кожного прекрасною подачею матеріалу, чудовим дизайном та високою якістю поліграфії.

Хоча книга і адресована читачам шкільного віку, проте й дорослі знайдуть для себе багато цікавого: чимало дивовижних фактів про загадковий світ екзотичних рослин та про ті рослини, що оточують нас у повсякденному житті. У цій книжці зібрано безліч чудернацьких фактів про рослинний світ. Наприклад, можна дізнатись, у якого фрукта є чуб, за яку квітку в XVII столітті готові були віддати все майно, у якої рослини найбільша насінина, яка рослина не любить дотиків? Цікаво ж дізнатися?

Наприкінці лютого 2023 року Всеукраїнський рейтинг "Книжка року-2022" відзначив це видання у номінації «Література для школярів середніх класів» (Всеукраїнський рейтинг «Книжка року» щороку з 1999 року визначає найкращі українські книжки, видані вітчизняними видавцями самостійно або у співпраці з іноземними партнерами).

Ця книга також представлена на виставці до конкурсу читацьких відгуків «Книголюб».

Створено: 06.06.2023
Оновлено: 08.06.2023
Переглядів: 654




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.