Міжнародний день прав людини. Анонс

1_1012.png

Шановні друзі!  Запрошуємо всіх, кому не байдужа тема прав та свобод людини, на засідання «Гендерних студій» 9 грудня 2021 року, о 12.00.

У відділі міжнародних проєктів Одеської національної наукової бібліотеки (адміністративний корпус) відзначатимемо МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПРАВ ЛЮДИНИ (HUMAN RIGHTS DAY), започаткований 10 грудня 1949 року за пропозицією Генеральної асамблеї ООН, знаменуючи річницю ухвалення Асамблеєю Загальної декларації прав людини в 1948 році.

Спеціальна гостя ІННА ТИМЧИК - голова правління ГО «Вотум», правозахисниця, юристка, тренерка, експертка з гендерних питань. Серед напрямів її діяльності - захист прав людини, прав дитини, гендерна рівність, профілактика ВІЛ серед вразливих груп, попередження торгівлі людьми, протидія домашньому насильству, розвиток лідерських якостей серед молоді.

У програмі - книжкова виставка «Права людини: знати, розуміти, захищати», підготовлена фахівцями довідково-інформаційного відділу ОННБ.

Ратифікація Україною 17 липня 1997 року Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод стала важливим етапом на шляху входження нашої держави у європейський політико-правовий простір.

Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод є міжнародним договором, на підставі якого більшість європейських держав зобов’язалися дотримуватися прав та основоположних свобод людини.

Відповідно до статті 9 Конституції України «чинні міжнародні договори, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, є частиною національного законодавства України». Таким чином, Конвенція та протоколи до неї набули статусу частини національного законодавства.

123.jpg

«Гендерні Студії» – культурно-просвітницький проєкт, ініційований Одеською обласною Радою миру за підтримки Одеської національної наукової бібліотеки, який має за мету забезпечити підтримку та реалізацію виконання Україною зобов’язань щодо ключових міжнародних зобов’язань по забезпеченню  гендерної рівності шляхом поширення об’єктивної інформації про ідеї гендерної рівності в суспільстві, подолання стереотипів та протидію фейкам, формувати гендерну свідомість та культуру широких верств суспільства.

Захід відбудеться з дотриманням усіх карантинних вимог.

Відвідування ОННБ можливе за умови наявності у відвідувачів:

  • негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більш як за 72 години до відвідування закладу;
  • або документа, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою вакцини чи двома дозами вакцини (зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях;
  • одужання особи від COVID-19, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія).

Читайте також:

«Гендерні студії». Міжнародний день прав людини / 10.12.2021

Створено: 02.12.2021
Оновлено: 12.12.2021
Переглядів: 2587




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.