Науково-методичний відділ


Зав. відділу: Сердюк Світлана Григорівна
Тел.:(048)723-21-97
E-mail: onnb.nmv@gmail.com;
   metodonnb@ukr.net

Структура відділу:

До складу науково-методичного відділу входять:

- сектор методичного забезпечення бібліотечної діяльності;
- сектор наукової організації праці та управління;
- сектор науково-дослідної роботи.

Завдання відділу:

Основні завдання сектора методичного забезпечення бібліотечної діяльності:

 1) Участь у науковій розробці теоретичних і практичних питань бібліотекознавства та бібліотечної практики в Україні; у виконанні завдань, покладених на ОННБ Міністерством культури України, як на бібліотеку загальнодержавного рівня.

2) Організація бібліотечно-бібліографічного обслуговування користувачів; формування, використання і збереження підсобного фонду відділу.

3) Науково-методичне забезпечення роботи бібліотек України з питань популяризації природничонаукових та екологічних знань, а також літератури з питань релігії і релігієзнавства.

4) Організація науково-методичної діяльності в ОННБ; координація науково-методичної діяльності в бібліотеках південного регіону України.

Основні завдання сектора наукової організації праці та управління:

1) Розробка регламентуючих документів та планово-звітної документації.

2) Вивчення та впровадження передового бібліотечного досвіду.

3) Сприяння удосконаленню бібліотечних технологій та бібліотечного менеджменту, впровадженню інновацій у бібліотечну роботу.

Основні завдання сектора науково-дослідної роботи:

1) Організація та проведення наукових досліджень з актуальних проблем бібліотекознавства, бібліографії, історії книги та бібліотек.

2) Сприяння підвищенню ефективності роботи ОННБ на підставі результатів наукових досліджень; впровадження нових досягнень бібліотечної теорії і практики в діяльність ОННБ та бібліотек Південного регіону України.

3) Організація та координація науково-дослідницької роботи структурних підрозділів ОННБ.

Науково-методичний відділ надає у користування документи з питань бібліотекознавства, бібліографознавства, книгознавства з підсобного фонду відділу (книги, журнали). Також у відділі знаходиться алфавітний каталог видань з бібліотечної справи.

 

Створено: 02.12.2009
Оновлено: 20.02.2020
Переглядів: 6495




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.