«Діти Мардука». Презентація. Анонс

25 вересня 2014 р. відбудеться зустріч із автором романа-трилера «Діти Мардука» Віктором Савченком (Дніпропетровськ). Під час презентації експонується книжкова виставка «До глибини пізнання», де будуть представлені твори Віктора Савченка. 

Чільне місце у програмі книжкового форуму відведено зустрічі з Віктором Васильовичем Савченко, членом Національної спілки письменників України, який з 1994-го по 2002-й очолював Дніпропетровську організацію письменницької спілки.

Віктор Савченко, хоч і стартував у літературу книжкою реалістичної прози («Тривожний крик папуги», 1982 р.), але широкому читачеві він більше відомий як фантаст.

Наукова фантастика – складний жанр. Тому, хто взявся за неї, треба бути і літератором, і вченим водночас: мати певні наукові знання, вміти фантазувати, а в деякій мірі й передбачати, створювати цікавий гострий сюжет, ще й не збитись на мову сухого трактату, переобтяженого спеціальною термінологією. Лише коли письменник вміє все це поєднати, з'являється цікава захоплююча фантастика.

Віктор Савченко саме з таких фантастів. Його твори знаходять прихильного небайдужого читача, можливо, ще й тому, що фантастика письменника ґрунтується на старих, як світ, і завжди актуальних соціально-філософських ідеях. І герої його творів такі ж, як ми, як і він сам, з такими ж почуттями, тривогами, проблемами. Народився Віктор Васильович Савченко у місті Вознесенську Миколаївської області. Лауреат літературних премій імені Дмитра Яворницького, імені Гетьмана Івана Мазепи, та «Благовіст».

Як голова Дніпропетровської обласної організації НСПУ, написав і видав дві книжки-есе: «Бог не під силу хреста не дає» та «Шлях у три покоління», присвячені, відповідно, поетам і прозаїкам Придніпров’я. А також упорядкував і видав «Антологію поезії Придніпров’я» та «Антологію прози Придніпров’я», до яких увійшли кращі твори всіх поетів і прозаїків краю (живі і ті, кого вже немає). За цими виданнями у навчальних закладах тепер вивчають літературу рідного краю.

Фантастичний роман-трилер  «Діти Мардука», як і переважна більшість творів автора, написаний від першої особи та великою мірою відображає сторінки життя письменника.

До участі запрошені: Анатолій Степанович Глущак – поет, письменник, перекладач, видавець, Різників Олекса Сергійович – письменник, мовознавець, просвітянин, громадський діяч, а також письменники, журналісти, студенти. 

Створено: 22.09.2014
Переглядів: 1662




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.