Вітаємо Надію Мовчан-Карпусь з ювілеєм!

Колектив ОННБ ім. М. Горького сердечно вітає чарівну поетесу, вчительку з багаторічним досвідом, відмінника народної освіти, члена НСПУ, осавула Чорноморського козацького війська, кавалера Міжнародного ордена Лицарської Звитяги, лауреата премій ім. Степана Олійника та обласного літературного конкурсу «Хвилі моря і степу» Надію Михайлівну Мовчан-Карпусь з 70-річчям від дня народження.

 

Віртуальна книжкова виставка

 

Надія Михайлівна народилася 12 червня 1944 р. в с. Журавка, Миколаївського району, Одеської області, в родині вчителів. У 1965 р. закінчила Ізмаїльський педагогічний інститут. Усе життя присвятила улюбленій справі: навчала і виховувала дітей, залучаючи до педагогічної практики свій поетичний талант.

Надія Мовчан-Карпусь пише переважно для юних українців – вірші, гуморески, казки, легенди та оповідання. Серед творчого доробку авторки – поетичні збірки «Батькова тополя» (1997), «Над річкою-журавкою» (1998), «Золотокрилі ранки» (2000), «Сонячне коло» (2003), «Мелодія осінньої просині» (2004), «Василинка-Веселинка» (2008). У 2003 році збірка «Сонячне коло» посіла перше місце на обласному літературному конкурсі на кращу книжку для дітей «Хвилі моря і степу».

Сьома книжка Надії Михайлівни – це лірико-епічна поема «Стаю на прю», яка вийшла у 2008 р. і відтворює події славної козацької доби.

Її поезії поклали на музику українські композитори Микола Колодочка, Олександр Білаш та інші. Ці пісні є в репертуарі відомих співаків.

Поетеса друкує свої твори в журналах «Літературна Одеса», «Море», «Гетьман», а також у газетах «Думська площа», «Чорноморські новини», «Слава і Честь», «Вечерняя Одесса», «Одеські вісті» та інших.

Надія Мовчан-Карпусь прагне, щоб діти росли освіченими, мужніми, любили свою Батьківщину, берегли і примножували національні багатства. Своїми творами вона залучає читача до рідного слова, осяяного духом української доброти, навчає любити рідний край, національні звичаї і традиції, пізнавати навколишній світ.

Бажаємо Вам, дорога Надіє Михайлівно, козацького здоров’я, творчого натхнення, родинного затишку, щастя, миру й благополуччя. Хай Ваше ім’я в небі літературнім сяє, хай про вас уся Україна знає! 

 

Створено: 11.06.2014
Переглядів: 12389




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.