До 145-річчя від дня народження В. Кандинського

Книжково-документна виставка присвячена 145-річчю від дня народження основоположника абстрактного мистецтва, чиє життя було пов’язане з Одесою. Тут він виріс, тут в 1898 р. вперше взяв участь у виставці Товариства південноросійських художників (на виставках «Товариства» Кандинський потім експонувався неодноразово, а в 1903 р. він став його членом).

Вже відомим художником мистець брав участь в Салонах Іздебського – унікальних масштабних виставках, на яких одесити вперше отримали можливість познайомитися з новітніми напрямками у живописі. У ІІ Салоні був відкритий «відділ Кандинського», де експонувалося 54 його роботи, що, за словами одеського дослідника Віталія Абрамова, можна вважати першою персональною виставкою художника.

На виставці, що організована відділом мистецтв і триватиме протягом місяця, зібрано довідкову, ілюстративну та науково-дослідницьку літературу (в тому числі, одеські матеріали) про життя і творчість знаного майстра абстракціонізму.

Створено: 20.12.2011
Переглядів: 2569




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.