«Любов до шахів»: сеанс одночасної шахової гри

В Одеській національній науковій бібліотеці спільно з Громадською організацією «Одеська міська федерація шахів» діє партнерський проєкт «Хід конем» у рамках «Клубу родинного дозвілля», який надає можливість родинам відвідувати інтелектуально-тематичні заходи, брати участь в іграх розвиваючого напряму.

Про користь шахів можна говорити нескінченно. Шахи – це саме та настільна логічна гра, під час якої максимально розвиваються увага, сприйняття, пам’ять, мислення.

19 лютого в аванзалі ОННБ відбувся сеанс одночасної гри з Наталією Жуковою, видатною українською шахісткою, гросмейстером, заслуженим майстером спорту України, олімпійською чемпіонкою та дворазовою чемпіонкою Європи. 

foto-1.jpg

Видатна шахістка Наталя Жукова, вітаючи учасників змагання, зазначила: «Як би не було складно, ми показуємо усьому світові, що ми дійсно незламні. Наша сміливість у тому, що ми зібралися в цьому ошатному залі в час, коли майже рік триває війна. Це вже і є перемога для кожного з нас, для кожного юного шахіста».

foto-2.jpg

Від імені колективу ОННБ, генеральний директор, заслужений працівник культури України Ірина Бірюкова, вітаючи присутніх на святі шахів,  зазначила: «Стіни найстарішої публічної бібліотеки України бачили неймовірне покоління людей, які збагатили  науку, культуру, освіту, мистецтво. І в тому, що тут сьогодні ви і ваші діти – в цьому є певний символізм. Ми продовжуємо наш партнерський проєкт у взаємодії простору, книги та вашого інтелекту. Бажаю вам перемоги – продовжила пані Ірина – сьогодні це найголовніші слова, безперечно, нам потрібна перемога, яку ви сьогодні творите своїми руками».

foto-3.jpg foto-4.jpg

foto-5.jpg

Олександр Фурер – віцепрезидент Одеської міської федерації шахів
Наталя Жукова – видатна українська шахістка,гросмейстер
Ірина Бірюкова – генеральний директор ОННБ

Депутат Одеської міської ради Юлія Діденко наголосила на важливості залучення дітей-переселенців до усіх сфер суспільно корисного життя в Одесі та регіоні, аби кожен міг відчувати себе як удома. Завдяки фінансовій підтримці Ю. Діденко кожен учасник турніру отримав солодкий приз.

foto-6.jpg

Шаховий турнір для юних одеситів, внутрішньо переміщених осіб з Херсона та Харкова тривав протягом чотирьох годин і закінчився рахунком 19,5:1,5 на користь Наталії Жукової.

foto-7.jpg foto-8.jpg foto-9.jpg foto-10.jpg

До уваги відвідувачів та учасників заходу було представлено книжково-ілюстративну виставку «З історії шахів: для дорослих та дітей», присвячену історії шахів, українським та світовим шахістам, джерелам шахової творчості.

foto-11.jpg

Світлини провідного фотохудожника, члена Національної спілки фотохудожників України Бориса Бухмана.

Створено: 21.02.2023
Переглядів: 789




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.