Цикл зустрічей «Бібліотека – твоя точка опори»

28 грудня в ОННБ відбулася чергова зустріч з викладачами і студентами одеських вишів «Бібліотека – твоя точка опори». Мета цієї надзвичайно популярної серед відвідувачів акції, яку проводить бібліотека вже багато років поспіль, – познайомити студентську молодь з найстарішою книжковою скарбницею України, її  багатими фондами, електронними ресурсами та цікавими соціокультурними проєктами. Цього разу до бібліотеки завітали студенти-першокурсники Міжнародного гуманітарного університету – майбутні мовознавці, журналісти і перекладачі.

foto-01.jpg

Про історію бібліотеки, фонди, її сучасні культурно-просвітницькі проєкти та заходи розповіла Тамара Кухарук, завідувач відділу соціокультурної діяльності.

foto-02.jpg

З інформаційно-пошуковою системою ОННБ – електронними і традиційними каталогами бібліотеки, детально ознайомила завідувач сектору інформаційно-консультативного обслуговування Наталія Медведєва. Особливу увагу вона зосередила на методиці пошуку літератури у електронному каталозі.

foto-03.jpg

Багато цікавих і корисних пропозицій щодо підвищення фахового рівня майбутніх  перекладачів запропонувала під час ознайомчої розповіді про діяльність відділу міжнародних проєктів його завідувач – Наталія Диба. Також  вона запросила молодь відвідувати клуби з вивчення іноземної мови та німецький читальний зал ОННБ (вул. Успенська, 60), де можна отримати інформацію щодо сучасного культурного життя Німеччини та взяти участь у святкових заходах «Wir basteln zusammen».

foto-04.jpg

Про фонди і діяльність довідково-інформаційного відділу, правовий та екологічний напрями роботи цього структурного підрозділу ОННБ розповіла його завідувач – Марина Житнік.

foto-05.jpg

У рамках зустрічі студентам запропонували познайомитися з книжковою добіркою «Мова. Культура. Ідентичність», яка представляла сучасні словники, довідкові видання, монографії, наукові збірки з філологічних питань, журналістики, компаративістики.

foto-06.jpg

Своєрідним святковим дарунком наприкінці зустрічі стало відвідання залу наукових працівників, який напередодні новорічних свят перетворився на чарівну тематичну локацію.

Створено: 28.12.2022
Оновлено: 30.12.2022
Переглядів: 1077




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.