«На щирі пироги!..»: до Міжнародного дня кухаря і кулінара

20 жовтня 2022 року в читальному залі ОННБ (вул. Акад. Філатова, 1) до Міжнародного дня кухаря і кулінара у рамках Клубу родинного дозвілля відбулася зустріч із родинами Спілки багатодітних сімей міста Одеса. 

foto-7.jpg

До уваги відвідувачів було представлено бібліографічний огляд книжкової виставки «Кухня народів світу, а також кулінарія різних регіонів України. Користуючись рецептами у книжках, можна приготувати смачні кондитерські й борошняні вироби. Найбільше гостям «смакували» такі видання:

foto-1.jpg

Клопотенко Є. Зваблення їжею з українським смаком. (Київ, 2020)

Автор пропонує 70 авторських рецептів, що об’єднують наше кулінарне минуле і сьогодення. Він відкриє для нас як давно забуті українські страви, по-сучасному переосмислені, так і добре знайомі в новому виконанні. Досліджуємо розмаїття кулінарної України разом!

foto-2.jpeg

Клопотенко Є. Зваблення їжею: 70 рецептів, які захочеться готувати. (Київ, 2021)

В книзі представлена не тільки добірка смачнючих рецептів, випробуваних на практиці, а й власна філософія кулінарії. Автор пропонує змінити своє ставлення до їжі, тому що з цим зміниться якість і смак свого власного життя.

foto-3.jpg

Лильо І.М. Львівська кухня. (Харків, 2016)

Львівська кухня - це складова частина української, польської, єврейської, вірменської традицій. Всі ці рецепти передавалися у львівських родинах з покоління в покоління, а сучасні господині охоче готують їх і до сьогодні.

foto-4.jpg

Міцько М., Липчей М. Закарпатські ласощі та печива. (Ужгород, 2014)

Книга містить близько 500 рецептів ласощів і печива з викладом раціональних технологічних способів їх приготування. Розрахована на широке коло читачів, допоможе всім швидко вибрати потрібні рецепти для приготування необхідного виробу.

Рецепти, з якими мали змогу ознайомитися гості заходу, передавалися з покоління у покоління. Багато з них сучасні господині готують і до сьогодення.

«На щирі пироги!..»: кулінарний майстер-клас був проведений для гостей заходу з виготовлення пирогів із начинкою. Бібліотекарки Тетяна Гюмюшлю, Ольга Роставецька розповіли присутнім про походження слова «кулінар», адже покровителькою кухарської справи у Стародавньому Римі була муза Кулінарія.

foto-5.jpg foto-6.jpg

Тож всі охочі залюбки долучилися до справжньої кулінарної пригоди. Присутнім докладно розповіли як виготовляються «осінні пироги» з різноманітною начинкою. Перш за все з «королем осені» – гарбузом, а також капустою, картоплею і яблуком. Під час приготування родини з дітьми дізналися, які можна готувати види тіста: витяжне, листкове, дріжджове тощо. Також всі охочі долучилися до приготування пирогів із вірменського лаваша, який, до речі, дуже зручний у виготовленні багатьох страв нашвидкуруч.

Після майстер-класу всі присутні долучилися до дегустації пирогів.

Учасники заходу залюбки ділилися власним досвідом із приготування страв. Зустріч пройшла по-справжньому тепло, смачно, пізнавально!

Створено: 20.10.2022
Переглядів: 776




© 2022 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.