«Чистий аркуш мовою душі…»: літературна майстерня Євгенії Заславської

foto-1.png

28 вересня у рамках циклу заходів з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек «Бібліотека — твоя точка опори» у читальному залі Одеської національної наукової бібліотеки відбулася літературна майстерня Євгенії Заславської «Чистий аркуш мовою душі…».

foto-2.jpg

Творча зустріч з Євгенію Заславською, відомою одеською поетесою, членом Національної спілки письменників України, Національної спілки журналістів України, творчого об’єднання «Одеса — місто літератури ЮНЕСКО», зібрала поціновувачів сучасної літератури, поетів та читачів бібліотеки.

foto-3.jpeg

Ведуча заходу Вікторія Нестерчук, провідний бібліотекар відділу соціокультурної діяльності, розповіла про творчий шлях поетеси, її плідну багаторічну співпрацю з ОННБ.

foto-4.jpg

З вітальним словом виступила Тамара Кухарук, завідувач відділу соціокультурної діяльності ОННБ і шанувальниця творчості Євгенії Заславської.

foto-5.jpg

Літературна майстерня пройшла у творчій та доброзичливій атмосфері духовного єднання.

Під час заходу пані Євгенія поділилась з присутніми власними творчими секретами, спогадами дитинства, які надихнули її до поезії, роздумами щодо поетичного бачення одвічних тем буття у мінливому світі. Вона прочитала свої нові вірші та уривки з прозових творів, сповнені емоційності, щирості, любові та доброго одеського гумору.

foto-6.jpg

Родзинкою зустрічі стала пісня Євгенії Заславської «Ой, що то за коні…» в авторському виконанні. Ця пісня була виконана свого часу литовським хором у Вільнюсі та схвально зустрінута на європейських просторах.

foto-7.jpeg

На завершення творчої зустрічі відбулась автограф-сесія поетеси.

foto-8.jpeg

У рамках заходу експонувалася книжково-ілюстративна виставка «З творчого доробку Євгенії Заславської».

foto9.jpg foto-10.jpg

Щиро дякуємо пані Євгенії за цю натхненну творчу зустріч та бажаємо втілення всіх творчих задумів і маємо надію на нові зустрічі!

 

Створено: 03.10.2022
Переглядів: 1182




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.