Пам'яті Анастасії Степанівни Кобзаренко

00.jpg

Відійшла у вічність людина щедрої душі, доброго серця, високої культури Анастасія Степанівна Кобзаренко – професіонал бібліотечної справи й мудрий керівник, засновник та перший директор Національна бібліотека України для дітей, Герой України, перший президент Української асоціації працівників бібліотек для дітей, кавалер ордена княгині Ольги ІІІ ступеня, заслужений працівник культури України.
Одеська національна наукова бібліотека у цей скорботний час висловлює найщиріші співчуття родині, друзям, колегам та усім, хто знав, любив і шанував Анастасію Степанівну.
Незаперечним є внесок А. С. Кобзаренко у розвиток бібліотечної справи України, якій вона присвятила своє життя, нерозривно пов’язане з Національною бібліотекою України для дітей. Незаперечною є її роль у заснуванні бібліотеки в 1967 році, яку вона й очолила. Анастасія Степанівна була активним учасником будівництва і оздоблення нового приміщення книгозбірні, унікальна архітектура та художнє оформлення якого виконані в народному стилі. Нині цей казковий палац, прикрашений авторськими керамічними панно і мистецькими композиціями, є окрасою Києва та популярним туристичним об’єктом столиці України.
Світла і мудра людина, котра до останньої хвилини жила улюбленою справою, довгі роки була для молодих фахівців прикладом нескінченної відданості та високого служіння книзі.
Завдяки неймовірному організаторському і методичному таланту, самовідданій праці Анастасія Степанівна лишила по собі неймовірної цінності спадок - мережу дитячих бібліотек. Відтоді і досьогодні дитячі бібліотеки України працюють, розвиваються, змінюються заради майбутнього.
Добрий, світлий спомин про Анастасію Степанівну Кобзаренко назавжди залишиться у наших серцях. Світла пам`ять людині багатогранного таланту, сердечності й доброти!


Від імені колективу
Одеської національної наукової бібліотеки -
Генеральний директор,
заслужений працівник культури України
Ірина БІРЮКОВА
Створено: 03.08.2022
Оновлено: 04.08.2022
Переглядів: 1456




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.