Презентація книжки «”Зоряний час” нашої юності. Про команду КВВ Одеського інституту народного господарства» (Одеса, 2022). Анонс

Шановні Друзі!

7 липня 2022 року о 12:00 у читальному залі ОННБ (вул. Академіка Філатова, 1) відбудеться презентація книжки «Зоряний час нашої юності. Про команду КВВ Одеського інституту народного господарства» (Одеса, 2022) за участі автора, Олександра Галяса, та керівника проєкту, ректора Одеського національного економічного університету Анатолія Ковальова.

oleksandr-galyas.jpg anatolij-kovalov.jpg

Олександр Галяс – журналіст, заступник редактора одеської газети «Порто-Франко», автор 12 книг. Друкується у газетах, журналах, альманахах України, США, Німеччини, Данії, Естонії та інших країн. Має значний досвід співпраці з радіо- та телеканалами, онлайн-виданнями. Бере активну участь у міжнародних, національних та регіональних конкурсах ЗМІ, на яких здобув понад 100 нагород.

obkladinka.jpg

Презентована книжка присвячена команді Клубу Веселих та Винахідливих (КВВ) Одеського інституту народного господарства (нині – Одеський національний економічний університет), яка влітку 1972 року отримала сенсаційну перемогу у телевізійному турнірі найвеселіших та найвинахідливіших, прославивши таким чином інститут на всю країну. О. Галяс був учасником команди, тому в основі книги – його особисті враження, спогади учасників подій, газетні статті, уривки із виступів команди, безліч цитат з конкурсів різних років, унікальні фотографії тощо.

Анатолій Ковальов, доктор економічних наук, професор, ректор Одеського національного економічного університету, був свідком тих подій і охоче підтримав ідею автора написати таку книжку. У передмові до видання він зазначає:«Сторінка КВВшної слави – одна із найяскравіших у столітній історії нашої AlmaMater. У книзі Олександра Галяса вона знайшла гідне відображення… Як на мій погляд, розповідь вийшла напрочуд цікавою. … Навіть ширше: я, наприклад, читаючи рукопис, чи не вперше замислився, що КВВ був тоді не просто розвагою, але й соціальним явищем, де у формі жартів, дотепів торкалися  вагомих проблем, у тому числі у сфері економіки. Чудово, що автор згадав не лише тих, кого ми бачили на телеекрані чи сцені, а й тих, хто перебували «за кулісами» подій, але без кого команда просто не існувала б…»

Запрошуємо усіх охочих долучитися до заходу!

Створено: 01.07.2022
Переглядів: 1645




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.