«Слово – це зброя!» творча зустріч з журналістами Одещини. Анонс.

foto-00.jpg

16 червня 2022 року об 11.00 у читальному залі ОННБ (вул. Акад. Філатова, 1) відбудеться творча зустріч з журналістами Одещини «Слово – це зброя!».

Робота журналістів у всі часи вважалася однією з важливих, а нині, під час війни, набула виключної значущості в нашому суспільстві. Це – своєрідне «вікно у світ», що дозволяє отримати доступ до будь-якої інформації. Актуальна інформація, об’єктивне висвітлення реальних подій нині є першочерговою потребою людей: репортажі з фронту, порушення «гострих» питань життя тилу, волонтерський рух, підтримка України світовою спільнотою тощо.

Події в Україні, четвертий місяць поспіль, перебувають в центрі уваги світових ЗМІ, завдячуючи роботі українських журналістів. З 24 лютого 2022 року через війну загинуло понад 30 українських та іноземних медійників. На початку травня рада Пулітцерівської премії (престижна відзнака у галузі літератури, журналістики, музики і театру в США) присудила спеціальну нагороду 2022 року усім українським журналістам — «за їхню мужність, стійкість та відданість правдивому висвітленню подій». При цьому було наголошено, що попри обстріли, викрадення, окупацію і навіть смерті колег, українські журналісти наполегливо намагаються передати точну картину реальності, «що робить честь Україні та журналістам усього світу».  

Нинішня зустріч – це можливість долучитися до сучасного інформаційного простору, дізнатися чим живуть і над чим працюють журналісти Одещини, почути «з перших вуст» їхні звичайні-незвичайні історії, віч-на-віч поспілкуватися з майстрами Слова, справжніми бійцями на передовій інформаційного захисту України.

У заході візьмуть участь знані журналісти Одещини: Юрій Работін - голова Одеської регіональної організації НСЖУ, заслужений журналіст України, засновник Міжнародного конкурсу «Українська мова – мова єднання»; Олег Суслов - редактор газети «Вечерняя Одесса»; Олександр Галяс - заступник редактора газети «Порто-Франко»; Геннадій Степаненко - редактор «Українського радіо. Одеса» та інші.

У рамках заходу експонуватиметься книжкова виставка «Журналісти Одещини – бібліотеці», де представлені цікаві видання, що за останні роки передані у фонд ОННБ  від журналістів.

Створено: 14.06.2022
Оновлено: 15.06.2022
Переглядів: 1761




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.