Майстер-клас з ремонту та реставрації книг

19 травня 2022 р. в Одеській національній науковій бібліотеці відбулася фахова зустріч працівників бібліотек та проведено майстер-клас з ремонту та реставрації книг.


001.jpg


Зустріч відкрила генеральний директор ОННБ, заслужений працівник культури України Ірина Бірюкова. Вона зазначила, що збереження та реставрація фонду є одним із провідних напрямків діяльності Одеської національної наукової бібліотеки, важливість цього напрямку особливо зросла в нинішніх умовах воєнного часу, та є внеском бібліотеки у загальну справу збереження нашої культури. Генеральний директор висловила сподівання, що напрацювання та досвід бібліотеки, стануть у пригоді нашим колегам – бібліотекарям.

002.jpg 002a.jpg

Реставратор бібліотечних і архівних документів Світлана Домащенко розповіла і продемонструвала присутнім різні сучасні методи ремонту книжок.

003.jpg 004.jpg

Учасники фахової зустрічі отримали чимало корисної інформації та власноруч долучились до процесу ремонту і оправи книг. Працівники Одеської обласної бібліотеки для юнацтва Величко Тетяна Олександрівна та Дележо Ірина Василівна висловили щиру вдячність фахівцям ОННБ за можливість взяти участь у цьому заході.

Зважаючи на численні звернення бібліотечних фахівців та пересічних громадян аналогічні майстер–класи планується проводити регулярно.

Слідкуйте за інформацією про дати проведення таких майстер-класів.

Створено: 24.05.2022
Оновлено: 25.05.2022
Переглядів: 1540




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.