Інформаційно-контактний центр правової допомоги

20 квітня 2022 року на базі читального залу ОННБ (вул. Ак. Філатова,1) відбулася перша зустріч у рамках програми інформаційно-контактного центру правової допомоги, що здійснює ОННБ у співпраці з Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області.

foto-1.jpg

Відкрила зустріч завідувачка довідково-інформаційного відділу Марина Житник. Вона розповіла про багаторічну співпрацю, численні проекти, які здійснювала бібліотека спільно із Центром. «Нині, в умовах воєнного стану, ця діяльність двох інституцій набуває нового сенсу. У громадян виникає багато складних питань щодо знання і тлумачення нових законів, урегулювання правових відносин тощо. Тому вкрай важливою є постійна робота інформаційно-контактного центру з надання правових консультацій саме в бібліотеці, де є можливість не тільки отримати необхідну правову консультацію від фахівця, а й звернутися до тематичної літератури та інтернет-джерел».

foto-2.jpg

Начальник сектора «Одеського бюро правової допомоги» Одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомогиІгор Туровський ознайомив присутніх з основними напрямами роботи Центру, докладно розповів про категорії громадян, яким має надаватися безоплатна правова допомога та консультації; детально зупинився на основних питаннях, що виникають у нинішній складний час. Окрему увагу консультант приділив темам комунального господарювання та правам працюючих громадян у період воєнного стану.

foto-3.jpg

Запрошені на зустріч відвідувачі цікавилися питаннями правових основ надання статусу внутрішньо переміщеним особам та вимушеним переселенцям, можливості і порядку отримання соціальних виплат, гуманітарної допомоги малозабезпеченим категоріям населення тощо. 

Інформаційно-контактний центр правової допомоги і надалі проводитиме зустрічі з юридичними консультантами з Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області, які нададуть обґрунтовані відповіді на будь-які правові питання. Відслідковуйте інформацію щодо нових зустрічей на офіційному веб-сайті ОННБ та надсилайте ваші запитання на пошту: viknaonnb@ukr.net

Координатор інформаційно-контактного центру:
Мойсей Ольга Олександрівна: тел. 098 296 17 29

Створено: 21.04.2022
Переглядів: 1401




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.