Вітання

Шановні друзі!

 Нині ви відзначаєте вагому дату у житті Одеського історико-краєзнавчого музею - 55 років тому, 6 травня 1956 року, ваш музей відчинив свої двері перед першими відвідувачами.

Колектив Одеської національної наукової бібліотеки імені М.Горького щиро вітає вас з нагоди ювілею. Ми високо цінуємо ваші щоденні творчі зусилля, спрямовані на дбайливе збереження та популяризацію самобутнього спадку  рідного народу, на реалізацію державної політики у галузі культури. Пишаємося разом з вами з того, що Одеський історико-краєзнавчий музей знають не лише в Україні, але й далеко за її межами.

          Висока оцінка експозиційної та науково-дослідної діяльності колективу цілком заслужена, адже музейна колекція - це справжня історична та духовна скарбниця нашого краю. Відвідування музею можна порівняти із захоплюючою подорожжю в минуле та сьогодення Українського Причорномор’я. Надзвичайно цікавими і значимими є експозиції “Стара Одеса”, “Багатонаціональна Одещина”, “Одещина. 1917 –1941: погляд крізь роки”, “Одеса і край у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.”, “Український орнамент”, “Німці Причорномор’я” та інші. На базі музею відновлено експозицію музею «Степова Україна».

          Дорогі друзі, справа, якій ви присвятили своє життя, охоплює всю широчінь і багатство людської діяльності. Ви – хранителі безцінних надбань історії та культури від прадавніх  до нинішніх часів. Ваша натхненна подвижницька праця підтримує безперервний зв’язок поколінь, відроджує та розвиває культурні та духовні традиції нашого багатонаціонального регіону. 

          Як один із центрів розвитку історичного краєзнавства на Одещині, колектив музею плідно співпрацює з багатьма культурно-просвітницькими, науково-інформаційними інституціями, зокрема і з нашою  Одеською національною науковою бібліотекою імені М.Горького. Сподіваємося на подальше продовження наших творчих взаємовідносин задля  прилучення якнайширшої аудиторії до кращих надбань вітчизняної та світової історико-культурної спадщини.

          Ми переконані, що ваша самовіддана праця – праця вірних служителів часу – і надалі вирізнятиметься високим професіоналізмом, подвижництвом, сприятиме примноженню нетлінних духовних надбань. Хай додається вам сил і натхнення, щоб і надалі робити все можливе, аби Одеський історико-краєзнавчий музей  завжди залишався справжнім джерелом пізнання історії та культури України.

          Щиро бажаємо вам міцного здоров’я, щастя, добра і нових професійних та життєвих успіхів в ім’я утвердження високих ідеалів добра і краси.

 

Від імені колективу

генеральний директор ОННБ імені М.Горького,

заслужений працівник культури України О.Ф.БОТУШАНСЬКА

Створено: 27.04.2011
Переглядів: 2435




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.