Весняний джаз в «Літері»


Сонячний недільний день 16 травня 2021 року в ОННБ полонив святковою атмосферою. О 12.00 відбулося цьогорічне урочисте відкриття літнього читального залу «LITERA» – стартував четвертий сезон! Результати роботи за попередні роки показали, що подальший розвиток літньої читальні просто неба є вкрай важливим і перспективним. Рівень зацікавленості відвідувачів високий, «LITERA» стала справжнім соціальним «хабом». Проєкт дозволяє кожному бажаючому безкоштовно і без пред’явлення читацького квитка переглядати газети і журнали, користуватись послугами WI-FI, буккросингу, брати участь у соціокультурних ініціативах, які організовуються на свіжому повітрі – обставина надважлива саме тепер, в умовах карантинних обмежень. А безбар’єрний доступ для осіб з інвалідністю та маломобільних груп надає змогу залучити нову читацьку спільноту.

imgp0290-1.jpg З вітальним словом до присутніх звернулася генеральний директор ОННБ, заслужений працівник культури України Ірина Бірюкова. Вона наголосила на актуальності роботи майданчика «LITERA», висловивши подяку партнерам і меценатам за підтримку соціального проєкту відкритого громадського простору.
imgp0299-1.jpg Інформаційним партнером найстарішої книгозбірні повсякчас є газета «Вечерняя Одесса». На сторінках видання часто відображається інформація про діяльність ОННБ, а в літній період газета ділиться соціокультурними подіями, які жваво проходять в літній читальні. Головний редактор газети, член Всесвітнього клубу одеситів Олег Суслов привітав усіх із відкриттям нового сезону «LITERA» та подарував книги.
imgp0274.jpg Багаторічний друг бібліотеки, доцент кафедри загального та слов’янського мовознавства ОНУ ім. І.І. Мечникова, голова Одеської обласної організації Національної спілки письменників України Сергій Дмитрієв зауважив, що Одеська національна наукова бібліотека в усі часи була важливим осередком навчання і виховання, а літній читальний зал розширює можливості для будь-кого із відвідувачів.Інформаційним парнером найстарішої книгозбірні повсякчас є газета «Вечерняя Одесса». На сторінках видання часто відображається інформація про діяльність ОННБ, а в літній період газета ділиться соціокультурними подіями, які жваво проходять в літній читальні.
imgp0317.jpg imgp0327.jpg imgp0329.jpg

Гостями заходу став і колектив поетів Одеси на чолі із менеджером офісу «Одеса – місто літератури ЮНЕСКО» Оксаною Шалашною, яка привітала присутніх з відкриттям нового сезону та надала слово молодим поетам: Євгену Гімельфарбу, Жанні Жаровій, Ніні Пашковській, Юлії Мельник, Євгену Ушану, Ірині Денисовій, Євгенії Заславській. Усі вони й надалі будуть гостями, відвідувачами «LITERA» та учасниками різноманітних заходів на її локації.

Серед гостей були й постійні відвідувачі ОННБ: Інна Арутюнова, Тетяна Литовченко, Любов Венгер, які висловили особливі слова подяки за можливість працювати на відкритому повітрі та брати участь у різноманітних заходах, зокрема, лекціях, презентаціях, тренінгах, майстер-класах тощо.

Маленький марафон зустрічей продовжувався протягом дня – читали свої твори поети, проходили майстер-класи, виконувались музичні композиції.

imgp0417.jpg Сучасний ритм життя вимагає від нас встигати усюди, бути продуктивними та успішними, а для цього потрібно заряджатися енергією під час дозвілля, отримувати позитивні враження та емоції, пізнавати новизну та отримувати новий, надихаючий досвід. Як приклад – майстер-клас від майстрині Маріанни Панасюк, у якому взяло участь чимало охочих.
pxl_20210516_113130753portrait.jpg На завершення імпрези звучали джазові композиції від віртуоза, піаніста, концертмейстера Вадима Бессараба, засновника «Тріо Бессараба», створивши тим самим особливу атмосферу свята. Вони виконувалися в оригінальному аранжуванні. Музикант також виконав авторські твори. Це був дивовижний подарунок!

Запрошуємо до літнього читального залу «LITERA», де можна провести цікаво, корисно й пізнавально свій час і закликаємо читацьку громаду, колег, підприємців, меценатів та всіх небайдужих до книги людей підтримати проєкт на краудфандинговій платформі Мой Город.
Друзі, інтелектуальний простір Одеси збагатився новою яскравою локацією!

Див. також:

Litera открыла четвертый сезон // Вечер. Одесса. – 2021. – 18 мая.

Створено: 18.05.2021
Оновлено: 19.05.2021
Переглядів: 928




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.