Одеса: є місто...:альбом фотографій і гравюр

 Є місто, яке ми бачимо у снах, пишаємось його історією, захоплюємось унікаль­ною архітектурою. М'який клімат, море, багатонаціональна різноманітність та стро­катість спричинили появу одеського колориту в людях  і спорудах, створили місту репутацію столиці гумору.

 Творча група під керівництвом Юрія Губанкова присвятила фотоальбом "Є місто..." улюбленій Одесі, показала по-новому знайомі з дитинства міські сюжети, провела паралелі в часі між зображеннями визначних місць XIX - початку XX ст. та XXI ст. Унікальні фотографії та гравюри відібрані з фондів Одеської державної наукової бібліотеки ім. М. Горького (директор - заслужений працівник культури України Ольга Ботушанська, зав. ВРВР — канд. іст. наук Тетяна Подкупко). Сучасний настрій і стан морського міста розкриваються завдяки творчій індивідуальності фотохудожника Юрія Литвиненка. Його стиль віддзеркалений у виборі сюжету, освітлення, ракурсу, місця, у манері зйомки. Видання фотоальбому здійснене за фінансової підтримки компанії ПЕТРЕЛ (ген. директор Андрій Губанков).

 Автори не тільки запрошують до діалогу, але й спонукають глядача до притаман­них кожній особистості роздумів про світосприйняття і творчість у місті, де одесит - це "національність".

Створено: 02.02.2007
Переглядів: 3739




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.