Робочий візит Генерального консула Республіки Болгарія

22 вересня 2020 р. з робочим візитом Одеську національну наукову бібліотеку відвідали Генеральний консул Республіки Болгарія в Одесі Светослав Іванов та керівник представництва МЗС України в Одесі Сергій Орлов

1-zastavka-1.jpg zagalne-foto.jpg

Поважні гості познайомилися з історією Одеської національної наукової бібліотеки – найстаршої публічної книгозбірні України, завітали до відділу міжнародних проєктів, оглянули експозицію видань болгарською мовою з фонду відділу рідкісних видань та рукописів, виставку українських перекладів сучасної болгарської літератури.

v-muzeyi.jpg muzej.jpg u-viddili-mizhnarodnih-proyektiv.jpg

Пана Генерального консула зацікавили болгарський рукопис XIII ст.; «Абагар» – перша друкована книга, яка містить елементи новоболгарської мови, видана 1651 року, прижиттєві видання класика болгарської літератури Івана Вазова та копія Маніфесту про незалежність Болгарії, який було проголошено саме 22 вересня 1908 року (5 жовтня за н.ст.).

Генеральний директор ОННБ  Ірина Бірюкова та Генеральний консул Республіки Болгарія Светослав Іванов обговорили перспективи співробітництва в сфері культури на підтримку традиційних дружніх зв’язків наших держав.

Пан Генеральний консул залишив на згадку запис у Книзі почесних гостей бібліотеки.

Створено: 23.09.2020
Переглядів: 966




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.