Авторське право для бібліотекарів. Семінар


12 серпня 2015 р. ОННБ та Асоціація «Інформатіо-Консорціум» провели науково-практичний семінар на тему «Авторське право для бібліотекарів». Професійне зацікавлення викликали питання виключень та обмежень, менеджменту, системи та ліцензування авторського права, а також легального розповсюдження творів через Creative Commons (CC).
Серед учасників семінару бібліотекарі публічних бібліотек та вишів міста. Його спікерами були провідні фахівці Асоціації «Інформатіо-Консорціум», патентні повірені, к.т.н. Олексій Васильєв і Вікторія Чьочь. Зібрання пройшло в атмосфері зацікавлення, що не виключало дискусійні моменти. На запитання аудиторії були дані вичерпні відповіді.
Одна із проблем, яка нині хвилює бібліотекарів, стосується прийняття відповідних законів, які б регламентували діяльність бібліотек щодо використання інтелектуального продукту і пов'язаних з цим юридичних моментів стосовно авторського права. Інше аспект - інтеграція вітчизняного законодавства з цього питання в світову практику, ролі України в глобальних геополітичних процесах.


Створено: 12.08.2015
Переглядів: 4891




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.