«Соборність України: єдність як запорука сили». Електронна виставка до Дня Соборності України

ilyustraciya-2-dlya-tekstu.png

Щороку 22 січня, у день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, Україна відзначає День Соборності. Злука задекларувала об’єднання українських земель в одній державі та продемонструвала соборницькі прагнення українців. Ця подія стала знаковою для українського державотворення.

До Дня Соборності України в Одеській національній науковій бібліотеці експонується книжкова виставка «Соборність України: єдність як запорука сили». Розділи виставки широко висвітлюють сторінки історії українського державотворення і напрацювання вітчизняної історіографії в дослідженні перебігу революційних подій в Україні 1917-1921 рр., зокрема значення Акту соборності 22 січня 1919 р. й основні тенденцій його вивчення.

Особливе місце займають дослідження, присвячені революційним подіям 1917–1921 рр. в Україні і темі Соборності України: фундаментальні праці Національної академії наук України, монографії провідних українських вчених, присвячених темі Соборності, вивченню взаємин УНР і ЗУНР на міжнародній арені тощо; збірки матеріалів круглих столів і конференції, а також популярні видання.

Низку видань присвячено біографічним дослідженням видатних українських державотворців, які доклали багато зусиль на вівтар державності і соборності України.

Виставка експонуватиметься у головному читальному залі впродовж січня.
Запрошуємо оглянути виставку та ознайомитися з її електронною версією.

Створено: 21.01.2022
Переглядів: 1947




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.