До Дня Святителя Миколая

10 грудня 2014 р. в головному читальному залі ОННБ відбулася презентація книжково-ілюстративної виставки «До Дня святителя Миколая». Було організовано виїзну книжкову виставку-огляд «До Дня Святителя Миколая» для учнів старших класів ЗОШ № 105. 13 грудня в ОННБ спільно з органами місцевого самоврядування було проведено святкову зустріч для дітей і їх батьків.

Вже доброю традицією в найстарішій скарбниці науки і культури – ОННБ ім. М.Горького, стало проводити зустрічі, присвячені Дню Святого Миколая – одного з найпопулярніших святих не тільки в Україні, але й багатьох країнах світу. Найбільшу увагу заходи з даної тематики привертають учнів шкіл, адже перед зимовими канікулами та новорічними святами є сенс дізнатися про щось нове, цікаве, та здивувати своїх друзів та родичів чудовими обрядами та переказами легенд, що висвітлюють традиції нашого народу. У фондах бібліотеки зберігаються унікальні та рідкісні екземпляри, різноманітні видання від популярних, що розповідають про дива та народні звичаї, до суто наукових, які досліджують агіографічні документи.

Цьогоріч співробітниками ОННБ було організовано виїзну книжкову виставку-огляд «До Дня Святителя Миколая» для учнів старших класів ЗОШ № 105. Експозиція привернула увагу учнів документами, що присвячені життю та подвижництву святого Миколая, українській іконописній традиції та відзначенню цього свята в Україні та у світі. Огляд представленої літератури провела провідний бібліотекар відділу зв’язків з громадськістю та реклами бібліотеки Валентина Колесникова (на фото вгорі).

13 грудня національна книгозбірня, спільно з департаментом праці та соціальної політики Одеської міської ради та комунальним підприємством «Міський центр гуманітарної допомоги інформаційного та господарчого забезпечення», провели справжню родинну святкову зустріч. Приємно відзначити відверту зацікавленість не тільки дітей, але й активну участь їх батьків. Для гостей було проведено бібліографічний огляд видань до Дня святителя Миколая. Також усі бажаючі мали змогу ознайомитися з цікавими сучасними виданнями, що розкривають цю тему.

По закінченню заходу відвідувачів чекав приємний сюрприз – традиційне чаювання.

На світлині: Ірина Жукова, начальник відділу з реалізації соціальних програм захисту населення в Київському районі міста, комунального закладу «Міський центр гуманітарної допомоги інформаційного та господарського забезпечення», координатор проекту Одеської міської ради «Культура». Ірина Жукова, ознайомившись з експозицією виставки, відзначила їх унікальність.

Створено: 15.12.2014
Переглядів: 2052




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.