З днем Незалежності, Болгаріє!

001.jpg

22 вересня Республіка Болгарія відзначає День незалежності.
Колектив Одеської національної наукової бібліотеки
вітає наших партнерів з державним святом!

Співробітництво між Україною та Болгарією в культурно-гуманітарній сфері ‒ важлива складова відносин між двома країнами, і проєкти культурного співробітництва, які втілює Одеська національна наукова бібліотека у співпраці з болгарськими партнерами, доповнюють практичним змістом програми міжнародної співпраці наших країн.

Фонди ОННБ зберігають близько 8000 книжок та періодичних видань болгарською мовою, присвячених історії та культурній спадщині Болгарії, і у часи воєнних випробувань ми продовжуємо дбайливо виконувати місію їхнього збереження, адже кожен з цих документів є унікальною складовою європейської культурної спадщини.  

Її збереженню, вивченню та популяризації також дієво сприяють проведення спільних культурних заходів, участь у спільних наукових та просвітницьких проєктах у співпраці з представниками національно-культурних об'єднань, міжнародний книгообмін  із  навчальними та науковими закладами, зокрема, Національною бібліотекою Болгарії «Святих Кирила і Мефодія» (Софія) та Регіональною бібліотекою «Пенчо Славейков» (Варна) тощо.

На Одещині, де завжди існувала велика болгарська спільнота, жили і працювали видатні діячі болгарської культури: Найден Геров, Васил Апрілов, Христо Ботев, Іван Вазов, Георгій Раковський, спадщина яких, як і багатьох інших, представлена в фондах книгозбірні.  Представники болгарської спільноти, в тому числі активісти Всеукраїнського Центру болгарської культури в Одесі беруть жваву участь в заходах ОННБ, в тому числі відзначення національних свят, проведення виставок, концертно-мистецьких програм тощо.

Болгарія стала однією з перших країн, яка підтримала біженців з України внаслідок збройної агресії зі сторони РФ. Щиро дякуємо всьому болгарському народу за підставлене дружнє надійне плече!

Зичимо сонячній Болгарії процвітання, миру та благополуччя!

Генеральний директор
Одеської національної наукової бібліотеки,
Заслужений працівник культури України
Ірина БІРЮКОВА

22 вересня 2022 року

Створено: 22.09.2022
Переглядів: 1100




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.