Робота інформаційно-контактного центру триває

Військова агресія Російської Федерації проти України призвела до припинення роботи низки підприємств, що спровокувало хвилю безробіття.
Під час війни доступ до безоплатної правової допомоги, порад та інформації стають надважливими, аби найбільш вразливі категорії населення – люди похилого віку, внутрішньо переміщені особи, особи з інвалідністю і малозабезпечені – знали, куди звертатися щодо доступу до правосуддя. Ця інформація стосується найбільш актуальних правових питань під час війни, зокрема про порядок отримання компенсації за зруйноване житло та інше майно, отримання соціальної допомоги про захист трудових прав, отримання статусу біженця за кордоном тощо.

16 травня в читальному залі ОННБ (вул. Акад. Філатова, 1) у рамках програми інформаційно-контактного центру правової допомоги відбулася чергова зустріч із правовим консультантом Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області Владиславом Марковим на тему: «Як оформити допомогу по безробіттю через портал Дія?» 

5192993989672942089_121.jpg foto-1-1.jpg

Фахівець докладно розповів про порядок надання допомоги для всіх, хто втратив роботу в зв’язку з воєнним станом, про реєстрацію безробітних та порядок нарахування і виплати допомоги по безробіттю як через центри зайнятості, так і через портал «Дія».
Інформаційно-контактний центр правової допомоги на базі читального залу ОННБ (вул. Акад. Філатова, 1) і надалі проводитиме зустрічі з юридичними консультантами з Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області, які надаватимуть обґрунтовані відповіді на будь-які правові питання. 

foto-2-1.jpg foto-3-1.jpg

Тож відслідковуйте інформацію про нові зустрічі на офіційному веб-сайті ОННБ та надсилайте ваші запитання на пошту: onnb.filatova@gmail.com

Координатор інформаційно-контактного центра
Мойсей Ольга Олександрівна: тел. 098 296 17 29

 

 

Створено: 17.05.2022
Переглядів: 1216




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.