«Speak and read»: до Міжнародного дня англійської мови

un-language.jpg

23 квітня кожного року відзначається Міжнародний день англійської мови. Дата святкування обрана на честь дати народження й смерті славетного англійського драматурга, національного символу Англії – Вільяма Шекспіра. Подію започаткувала Організація Об’єднаних Націй 19 лютого 2010 року.

Вивчення іноземної мови – це одна з найважливіших складових сучасної, успішної людини. Знання хоча б однієї іноземної мови розширює світогляд, дозволяє пізнати культуру та звичаї іншого народу. Чому ж так важливе вивчення англійської мови? Вже майже століття англійська – мова, яка є де-факто мовою спілкування наукового співтовариства, 80% всіх наукових публікацій видається англійською. Також англійська – мова дипломатії, міжнародних конгресів, конференцій та спортивних змагань.

english_business_1_1.jpg 

Універсальний підсобний фонд відділу міжнародних проектів  пропонує своїм відвідувачам значну колекцію документів англійською мовою.

  • Унікальні багатотомні ілюстровані енциклопедії США ("Encyclopedia Americana", "World Book","Britannica" )
  • Практичні посібники з підготовки до складання тестів TOEFL, GRE, GMAT та ін.
  • Підручники з лексики, граматики, фонетики, збірки сленгу та ідіом
  • Колекції документальних і класичних американських фільмів
  • Серія книг "The Library of America" та “Millenium”
  • Комп'ютерний курс з вивчення англійської мови ROSETTA STONE
  • Художня література сучасних авторів.

Для самостійних занять відвідувачів використовується методика вивчення мови Rosetta Stone, заснована на динамічному зануренні. Rosetta Stone – програмний продукт однойменної  американської компанії, призначений для вивчення іноземних мов у вигляді комп’ютерної програми. Рішення Розетти Стоун в області вивчення іноземних мов використовуються в більш ніж 40 000 організаціях по всьому світу.

learning-engllish-1.jpg

Веб-сайти на допомогу вивченню англійської мови:

BBC Learning English – безліч напрямків, відео та аудіо-матеріалів з текстівкою і транскрипцією, шестихвилинні ролики на різні теми.

Livemocha – це соціальна мережа для вивчаючих іноземні мови. Відео або аудіо-чат забезпечать кращу практику.

Bussu – на цьому ресурсі можна знайти англомовного співрозмовника. На ресурсі велика кількість уроків для запам’ятовування лексики, постановки вимови та інших аспектів вивчення мови.

LinguaLeo – тематичні курси, особистий словник з озвученням, набір тренувань: аудіювання, кросворди, переклад слів.

Duolingo – пропонуються численні письмові уроки та диктанти. Розділ для практики вивченої лексики, за один курс можна вивчити до 2000 слів.

ESLPod – жива американська англійська мова, багато подкастів, які охоплюють всі сфери життя. Лексика за рахунок методу подачі досить легко засвоюється і закріплюється.

liuro.com.ua – англійські пісні як інструмент вивчення англійської мови, вправи на граматику, крилаті вислови, англійські фільми з субтитрами.

Engvid – відеоуроки англійської мови. Усі записи розділені за категоріями в залежності від рівня знання мови і об’єднані за тематикою – можна дивитися уроки для підготовки до іспитів або уроки, що пояснюють конкретні аспекти граматики.

Exam English – це суперсайт для тих, хто готується до міжнародних мовних іспитів IELTS, TOEFL та до інших. Також ви зможете пройти онлайн тести і визначити свій рівень англійської на даний момент.

Loyalbooks – має більше 7000 безкоштовних аудіокниг англійською мовою. Завантажуйте вподобану книгу, слухайте в дорозі додому, до школи, будь-яку вільну хвилину і вчіть мову.

Отримання статусу європейської держави передбачає підтримку деяких норм західного суспільства, одна з яких – знання громадянами ЄС двох іноземних мов, окрім рідної. Звичайно, ніхто не перевірятиме це на іспитах, але відповідно до ключових пріоритетів внутрішньої політики ЄС, це необхідний рівень, аби комфортно жити поруч із європейцями та не відчувати себе при цьому невігласом.

Створено: 23.04.2022
Переглядів: 2195




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.