Містичні історії: ТОП-5 загадкових книг жовтня

Ви любите похмурі таємниці, оповиті аурою містики? Тоді запрошуємо насолодитися читанням цих захоплюючих творів! У нашій добірці вас чекають найрізноманітніші історії: як невимовно страшні, так і кумедні.

foto-2.jpg 

Хочете полоскотати собі нерви в переддень Дня всіх святих? Містичні книги вміють змусити нас переживати по-справжньому, тому ми їх так любимо. Трилери, жахи і готичні романи – бібліотекарі Одеської національної наукової бібліотеки зібрали добірку кращих книжок для цінителів жанру, які неможливо читати без прискореного серцебиття. Холодить душу подробиці, жахливі натяки, дивні події і класична атмосфера хоррора, коли кожен нерв напружений і випадковий скрип мостини призводить до трепету... Бажаємо страшно приємного читання!

foto-3.jpg

 Тринадцатая сказка : [роман] : пер. с англ. / Диана Сеттерфилд; пер. Василий Дорогокупля; отв. ред. Александр Гузман. – СПб. : Азбука : Азбука-Аттикус, 2015. – 445 с.

"Тринадцята казка" Діани Сеттерфілд – визнаний шедевр сучасної англійської прози, книга, котра відкрила для широкої публіки жанр "неоготики" і змусила англо-американських критиків заговорити про повернення золотого століття англійського роману, овіяного іменами Шарлотти і Емілі Бронте і Дафни Дю Мор'є.

Дебютний роман скромної вчительки, права на який були куплені за небувалі для автора-початківця гроші (800 тисяч фунтів за британське видання, мільйон доларів - за американське), обігнав за продажами бестселери останніх років, був моментально перекладений на кілька десятків мов.

Маргарет Лі працює в букіністичній крамниці свого батька. Вона надає перевагу Дікенсу і сестрам Бронте. Тим більше здивування Маргарет, коли вона отримує від найзнаменитішої письменниці наших днів Віди Вінтер пропозицію стати її біографом. Адже нітрохи не менше, ніж своїми книгами, міс Вінтер знаменита тим, що ще не сказала жодному інтерв'юеру ні слова правди. І ось перед Маргарет, яка опинилася в стінах похмурого, населеного примарами минулого особняка, розгортається в буквальному сенсі слова готична історія сестер-близнюків, яка дивним чином перегукується з її особистою історією і поступово підводить до розгадки таємниці, що зводила з розуму багато поколінь читачів, - таємниці "Тринадцятої казки".

foto-4.jpeg

Канун всех святых : повесть : пер. с англ. / Рэй Брэдбери; пер. Н. АллунанС. ТрофимовМ. Воронежская; отв. ред. М. Яновская. – М. : Изд-во "Э", 2016. – 637 с.

Такого дерева ви не бачили ніколи в житті. Воно досягає вершиною небес, і ростуть на нім гарбузи усіх форм, розмірів і кольорів. Біля цього дерева ви зустрічаєте дивного пана на ім’я містер Смерч, і він захоплює вас в дивовижну подорож, з якої ви повернетеся зовсім іншою людиною - якщо повернетеся...

Великий, дивовижний, абсолютно неповторний Рей Бредбері! Його творчість належить до Великої позажанрової літератури, хоча його часто називають метром фантастики і основоположником наукової фантастики. До збірки Рея Бредбері увійшли: повість "Переддень всіх святих", написана в формі казки, яка зачіпає питання протистояння добра і зла, життя і смерті, що охоплює основні релігії і вірування, традиції і міфи. Збірки оповідань "Жовтнева країна", "Золоті яблука сонця", народжені чистим осяянням завдяки "театру ранкових голосів".

foto-5.jpg

Обережно, тригери! : збірка оповідань : пер. с англ. / Ніл Ґейман; пер. Максим Бакалов. – Київ : КМ-Букс, 2018. – 366 с.

Збірка «Обережно, тригери!» містить опубліковані раніше короткі твори автора — оповідання, вірші і по-справжньому особливу історію про Доктора Хто, написану до п'ятдесятої річниці відомого телесеріалу в 2013 році — а також нове оповідання «Чорний пес», яке повертає читача у світ «Американських богів», написане спеціально для цієї збірки. Вона торкається теми масок, за якими ховається наше справжнє «я», щоб показати наші вразливі сторони і виявити, ким ми є насправді. Це пишне поєднання історій жахів та привидів, наукової фантастики і казок, магічного реалізму та поезії, що відкривають перед нами царство вражень та емоцій. Бестселер від володаря численних нагород, автора книг, визнаних бестселерами №1 за версією «The New York Times».

foto-6.jpg

Легенда о Сонной Лощине [на англ. яз.] : [новеллы] / Вашингтон Ирвинг. – К. : Знання, 2009. – 207 с.

Твори Вашингтона Ірвінга є іронічними і загадковими водночас. Вони зачаровують поєднанням серйозного та смішного, вигадки та реальності. Його міфічні герої бродять по темних лісах і долинах, зустрічаючи духів і привидів. До збірки оповідань «Легенда сонного виярку» увійшли найкращі твори предка американських оповідань.

Сюжет новел, включених до збірки, заснований на легендах і переказах, національних традиціях, історичному минулому Америки. Стилю Вашингтона Ірвінга характерна витончена іронічність, м'який гумор, поєднання фантастичного і реалістичного, сатиричне ставлення до пороків суспільного устрою, цікавість і гострота сюжету.

foto-7.jpg

Морт : роман : пер. с англ. / Террі Пратчетт; пер. Ольга Любарська. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2019. – 302 с.

Роман «Морт» підциклу «Смерть» відкриває цикл серії «Дискосвіт», у якому головним персонажем є Смерть. Та це не означає, що книжка моторошна, адже у світі Террі Пратчетта Смерть рибалить, філософує, любить кошенят і смачні страви, мріє про відпустку і врешті просто виконує свою роботу: доправляє душі в інший світ. Думки про відпочинок спонукають Смерть обрати собі в підмайстри сільського хлопця Морта. Чи впорається незграбний та не дуже здібний до господарювання Морт із завданнями по ту сторону життя і чи зможе опанувати непростий фах Смерті? Таке учнівство обіцяє хлопцеві кар’єрне зростання, поліпшення іміджу, розширення кругозору та численні відрядження. Однак Мортові співчутливість і романтичні захоплення можуть не тільки завадити роботі, а й поставити під загрозу цілісність світобудови.

 

Створено: 20.10.2021
Переглядів: 3205




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.