Фелікс Штейнбук отримав премію імені Олеся Білецького

Лавреатом літературної премії імені Олеся Білецького цього року став професор Київського національного лінгвістичного університету Фелікс Штейнбук.  Премія присуджується в галузі літературної критики. Ім’я лавреата оголосили на засіданні  журі премії в Інституті літератури, повідомляє літературний ресурс Читомо.

dinozavr.jpg shteynbuk.jpg

Літературна премія імені Білецького в галузі критики заснована 1972 року Спілкою письменників України та Інститутом літератури й присуджується щорічно за найкращі праці різних жанрів у галузі літературної критики, виключаючи збірки статей і монографії.  Лавреата обирають за результатами засідання журі премії та їх таємного голосування. Премія покликана сприяти розвитку української літературної критики, посиленню її активності в дослідженні й висвітленні сучасного літературного процесу, його тенденцій, явищ і постатей.

Цього року премію отримав професор Фелікс Штейнбук за збірку есеїв-мініатюр «Інкубація «Яєць динозавра», присвячену критичній рецепції малої прози Олеся Ульяненка, що вийшла друком у збірці «Яйця Динозавра» («Люта справа», 2016).

 Фелікс Штейнбук – професор Київського національного лінгвістичного університету, доктор філології, автором книг «Методика викладання зарубіжної літератури у школі» (2007, 2009 рр.), «Засади тілесного міметизму у текстових стратегіях постмодерністської літератури кінця ХХ – початку ХХІ століття» (2007 р.), «Конвергенція тілесних мікротопосів у сучасній світовій літературі» (2014) та інших. Працював на посаді декана Кримського гуманітарного університету в Ялті, але після окупації залишив півострів.

Наші вітання автору!!!

 З виданнями Фелікса Штейнбука запрошуємо ознайомитись у нашій книгозбірні за адресою: м.Одеса, вул. Пастера, 13.

 #ОННБ #ONNB #OdesaNatLibrary

 

 

Створено: 08.11.2019
Переглядів: 16624




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.