Бібліотека - захисникам України

13 жовтня 2015 р. у ОННБ стартувала бібліотечна благодійна акція «Бібліотека – захисникам України» з нагоди всеукраїнського Дня захисника України та Дня Українського козацтва, яка триватиме до 23 жовтня. Це свято в Україні відзначається вперше, і припадає на день Святої Покрови.

Серед заходів в рамках акції: бібліографічний огляд книжково-ілюстративної виставки «Козацькому роду нема переводу», безкоштовний запис та екскурсійне обслуговування для військовослужбовців, учасників антитерористичної операції в Донецький і Луганський областях, учасників Революції гідності, ветеранів війни та військової служби, учасників визвольного руху, членів сімей загиблих (померлих) воїнів.

Бібліотечна акція одразу привернула увагу користувачів бібліотеки, зокрема військовослужбовців – представників роти територіальної охорони Малиновського РВК Одеської області на чолі з отаманом «Чорноморського Гайдамацького З’єднання» Сергієм Гуцалюком. Для гостей було проведено бібліографічний огляд книжкової виставки «Козацькому роду нема переводу», який був підготовлений співробітником відділу зв’язків з громадськістю і реклами ОННБ Валентиною Колесниковою. Експозиція виставки включає добірку літератури за темами: «Славетні традиції козацтва», «Вікопомний подвиг» та інші. Особливу увагу викликали дослідження про події першої половини ХХ століття. Бій під Крутами, битва при Маківці, трагічні й водночас героїчні події під Базаром (листопадовий рейд) та інші славетні сторінки Українського війська. Актуальною виявилась тематична добірка про сучасні події, зокрема в зоні АТО. Відвідувач виставки – кандидат історичних наук, військовослужбовець Збройних сил України Сергій Боган наголосив на корисності детальної інформація про події в зоні АТО, героїчні подвиги українських солдат, роботу волонтерів.

Вгорі на фото під час бібліографічного огляду: Сергій Гуцалюк, Сергій Боган та Валентина Колесникова.

Створено: 13.10.2015
Переглядів: 1387




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.