← Конкурс. Номінаційний список 2023 (за травень 2023 р.)
< Попередня книга Наступна книга >

Бібліографія

Науково-освітня галузь України. Поступ і особистості : [історія, етапи становлення й розвитку НАН України, біогр. Б. Є. Патона, діяльність та досягнення установ, що працюють на розвиток науки й освіти в Україні, біогр. нариси науковців і освітян] / Авт. проекту і упоряд. Сергій Анатолійович Поліщук ; худож. оформл. Ірина Василівна Хоменко ; вступ. сл. Сергій Анатолійович Поліщук. – Київ : Видавничий Дім "Постскриптум Україна", 2022. – 111 с. : іл., кол. порт.

Анотація

Книга складається з трьох розділів і присвячена 100-річчю від дня заснування Національної академії наук України.

У першому розділі подано відомості про історію, етапи становлення й розвитку Національної академії наук України, – вищої наукової самоврядної організації, що є найбільшим центром наукових досліджень в Україні, а також біографію її багаторічного керівника, геніального вченого, талановитого організатора науки, видатного державного і громадського діяча, першого Героя України, людини-епохи, ровесника першої незалежної України й сучасника всього, що відбувалося з Україною в радянський період і роки відновлення незалежності нашої держави Бориса Євгеновича Патона.

Другий розділ розповідає про діяльність та досягнення провідних науково-освітніх установ, науково-виробничих об’єднань, українських громадських організацій, що працюють на розвиток науки та освіти в Україні.

Третій розділ розповідає про успіхи та надбання активних і успішних особистостей – вчених, науковців, освітян, викладачів, педагогів, вчителів і вихователів, які своєю щоденною працею підвищують імідж нашої держави у світовому науково-освітньому просторі. На сторінках ексклюзивного видання розміщені матеріали про досягнення українців у царині науки й освіти, що сьогодні нічим не поступаються іншим країнам світу. Видання розраховане на всіх, хто цікавиться минувшиною і сьогоденням вітчизняної науково-освітньої галузі та знаковими постатями в ній.