← Література з питань права (за жовтень 2022 р.)
< Попередня книга Наступна книга >

Бібліографія

Законодавче забезпечення формування та реалізації державної політики України в умовах воєнного стану : кол. моногр. : у 4 т. / Ін-т законодавства Верховної Ради України ; заг. ред. Р. О. Стефанчук, І. М. Мищак, Л. А. Савченко. – Київ : Вид-во Людмила, 2022 .

Т. 4 : Відповідальність за вчинення злочинів під час вторгнення Російської Федерації в Україну: міжнародно-правовий і національний аспекти / В. П. Базов, О. Г. Бащук, Р. О. Гаврилюк, Т. Л. Гладкова, К. І. Ілікчієва ; відп. ред. тому А. А. Коваленко. – 2022. – 305 с.

 

Анотація

Колективна монографія, підготовлена в інституті законодавства Верховної Ради України, узагальнює досвід, а також практичні рекомендації щодо найактуальніших завдань вітчизняного законотворення в умовах воєнного стану та післявоєнної відбудови. У четвертому томі видання подається загальна характеристика юридичної відповідальності за воєнні злочини, розкрито особливості притягнення до відповідальності за воєнні злочини та злочини, суміжні із воєнними, виокремлено специфіку притягнення до відповідальності за скоєння воєнних злочинів за міжнародним гуманітарним правом та законодавством України. Розраховано на народних депутатів України, державних службовців і працівників органів місцевого самоврядування, дипломатів, суддів, прокурорів, адвокатів, науковців, викладачів і студентів, а також усіх, хто цікавиться проблематикою формування й реалізації державної політики в період воєнного стану та післявоєнної відбудови.