«Сяйво твоєї душі»: книжкова виставка-огляд до Дня матері

1.jpg

Хто сказав, що ангелів не існує? Просто на Землі їх називають мама

У календарі свят для мами визначений особливий день, який відзначається в Україні у другу неділю травня, цьогоріч він припадає на 14 травня.

Офіційне державне свято День матері встановлене Указом Президента України в 1999 році. Його святкування стає популярною і доброю сімейною традицією.

День матері – напрочуд зворушливе свято, бо кожен з нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ – образ своєї мами, яка все зрозуміє, простить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити, незважаючи ні на що.

До Міжнародного Дня матері в читальному залі ОННБ (вул. Акад. Філатова, 1) працівниками підготовлено книжкову виставку-огляд «Сяйво твоєї душі».

2.jpg

Книга про матір

У цій унікальній за змістом антології тематично підібрані та об’єднані поетичні твори українських поетів, що присвячені українській матері, яка самовіддано бореться за добро і світло в житті своїх дітей, за продовження роду, а значить – за збереження і відродження української нації.

3.jpg

Мікер Мег Мама й син

Книга «Мама й син » допоможе мамам знайти в собі сили й упевненість, якими вони зможуть поділитися зі своїми дітьми; підкаже, як подолати протиріччя  й суперечності, які час від часу виникатимуть між ними та підлітками; підтримає тоді, коли настане час відпускати сина в самостійне плавання.

4.jpg

Деледда Грація Мати

Роман «Мати», за визначенням критиків, – це одна з вершин реалістичного підходу не тільки у творчості письменниці, а й в усій італійській літературі. Дона Пауло – пароха невеличкого сільця на острові Сардинія – парафіяни вважають майже за святого, але він не може встояти перед чарами молодої привабливої жінки на ім’я Аньєзе. Його мати, бачачи душевні муки сина, намагається врятувати його від плотської спокуси.

5.jpg

Моллой Еймі Ідеальна мати

У психологічному романі порушено проблеми сучасного материнства. У центрі уваги – доля жінок, які називають себе «травневими матусями»: їхні малюки народилися саме цього місяця. Двічі на тиждень подруги збираються в парку і діляться своїми страхами й радощами. Одного вечора, поки діти перебувають із нянями, товариство зустрічається в місцевому барі, але щось іде не так: немовля матері-одиначки Вінні викрадають із будинку. Поліція ставить тривожні запитання, і приватне життя молодої жінки стає принадою для ЗМІ.

Висловлюючи свій погляд на те, якою має бути ідеальна мати, авторка наголошує, що сучасні жінки можуть відкинути нав’язані їм шаблони.

6.jpg

Косівчук Юлія Мама, в якої зламалася пружинка

Збірка розповідає історії про дітей, яких спіткала нелегка доля, та про їхню беззаперечну надію на краще. Часом журливі, та водночас і радісні, сповнені любові та янгольського захисту оповідання. Книга залишає післясмак віри в диво – диво, яке цілком у наших руках.

Створено: 14.05.2023
Переглядів: 992




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.