«Data CTRL Centre – віднови контроль за своїми даними!»

plakat.jpg

З 25 травня по 2 червня 2021 р. відділом міжнародних проєктів ОННБ при підтримці партнерів – Гете-Інституту в Києві та БФ «Баварського Дому, Одеса» була організована виставка «Data CTRL Centre – віднови контроль за своїми даними!». 

1.jpg

Це глобальний проєкт,  який стартував у Києві в листопаді 2020 та спрямований на популяризацію медіаграмотності та захисту персональних даних в Інтернеті. Подібні виставки вже відбулися за кураторства партнера проєкту Tactical Tech у Лондоні, Берліні, Сан-Франциско, Сінгапурі та Нью-Йорку.

Виставка викликала величезну зацікавленість відвідувачів. За допомогою інтернет технологій вони навчалися як обійти всі негаразди, які очікують необачних користувачів.

Можна було виміряти залежність від соціальних мереж та гаджетів.

2.jpg 3.jpg 4.jpg

Для всіх була  можливість пограти та перевірити, як шахраї зламують паролі телефонів та комп’ютерів. Наші волонтери допомагали опанувати важливі аспекти кібербезпеки, граючи з гаджетами.

8.jpg 9.jpg

Один з експонатів виставки - «Кімната з підписниками»! Це AR-фільтр, який допомогає побачити ваших підписників у просторі, немов вони стоять в одній кімнаті з вами. За допомогою QR-коду можна було побачити, як багато людей дійсно вас читає в Інстаграмі чи Фейсбуці.

6.jpg 7.jpg

У рамках виставки відбувся безкоштовний онлайн-тренінг «Кібербезбека - мийте руки перед їжею!» від Сергія Забеліна. Сергій Забелін знає про безпеку в Інтернеті не з чуток: багаторічний досвід і успішні проєкти як директор з інформаційної безпеки в таких компаніях, як "Нова пошта", "Укртелеком", "Vodafone".

Основні теми  тренінгу:

Навіщо заморачуватися з паролями?
Шифрування даних - це для параноїків?
Ліві нікнейми і що пам 'ятає Інтернет.
Чистити кошик, навіщо?
Як захистити себе від шахраїв, налаштувати правильно свої телефони та комп'ютери?

На прохання учасників ми записали цю зустріч з Сергієм Забеліним. За цим посиланням ви можете переглянути відеозапис та поділитися ним з друзями:

https://www.youtube.com/watch?v=PUI44x5wqBg 

https://timer-odessa.net/news/v_gorkovke_uchat_odessitov_kiberbezopasnosti_461.html

 http://www.krug.com.ua/news/37977

Створено: 07.06.2021
Оновлено: 13.06.2022
Переглядів: 1330




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.