Подяка учасникам благодійної акції «Подаруй бібліотеці книгу!»

Відбулася, відвирувала, відсяяла чарівна, неповторна Велика Одеська Бібліоніч ІІІ!!! Сподіваємося, наші гості надовго запам’ятають це свято сповнене радісних зустрічей, приємного спілкування, інтелектуальних розваг, де головними темами стали – книга, музика, мистецтво і безумовно – кохання.

Бібліотечна команда щиро дякує усім гостям та відвідувачам за разом створену, неймовірно теплу атмосферу живого спілкування, за ваші усміхнені очі, компліменти, високу оцінку з організації свята та приємні сюрпризи!

1-2-1.jpg 01-2.jpg 2-1.jpg 2a-1.jpg

Особлива подяка усім учасникам благодійної акції «Подаруй бібліотеці книгу!», які завітали до нас, аби зізнатися у любові до бібліотеки та книги! У цей вечір, наша книгозбірня об’єднала книголюбів, авторів, та бібліотекарів – усіх, для кого книга є частиною життя, а читання – щоденною звичкою. Разом нам вдалося відзначити одночасно два свята – Міжнародний день дарування книг та День усіх закоханих!

3-1.jpg 3a.jpeg 3b.jpg 3v.jpeg

Понад 80 видань різноманітної тематики подарованих учасниками акції, поповнять фонди національної книгозбірні, знайдуть відображення у довідково-інформаційному апараті, у тому числі і в електронному каталозі, та стануть доступними для широкого загалу користувачів бібліотеки. Інформацію про дарувальників та подаровані видання відображено у облікових документах , з яких, і через сотні років можна буде дізнатися імена тих, хто назавжди став частиною історії Одеської національної наукової бібліотеки, подарувавши книги для поповнення її фонду.

4-planshet.jpg 4a.jpeg 5-burdejna.jpg
6-ukrmoldovi.jpg 8-boshkov-1.jpg 7-asasini-1.jpg

Вдивляючись у фото, не можна не помітити щасливих посмішок, якими сяяли обличчя наших гостей, що раділи можливості долучитися до шляхетної справи – подарувати книгу бібліотеці, а значить подарувати її усьому місту, усій країні, усьому світу!
Серед дарувальників – автори, що завітали на свято та передали бібліотеці свої новинки, одесити, які, дізнавшись про захід із соціальних мереж, потрапили до бібліотеки вперше, багаторічні користувачі бібліотеки та наші давні друзі!

9a.jpg 9b.jpg 9v.jpg 9g.jpg

Пишаємося добіркою видань з дарчими надписами авторів, серед яких:

  • поетична збірка «Сила вымысла» (Одеса, 2017) – дарунок автора, головного режисера Одеського обласного театру ляльок, заслуженого діяча мистецтв України – Євгенія Гімельфарба
  • «Українсько-турецько-російсько-англійський розмовник» (Херсон, 2020) – дарунок укладача, доктора філософії, кандидата філологічних наук, завідувача кафедри довузівської підготовки факультету по роботі з іноземними студентами Одеського національного морського університету – Вікторії Сікорської. Видання є навчальним посібником для іноземців, які вивчають українську чи російську мову як іноземну, та містить окремі слова, поняття, фрази, вирази, які можна використовувати не лише під час навчання, а і в повсякденному житті
  • збірка поетичних та прозових творів «Голос души» (Одеса, 2016) – дарунок автора, викладача Одеського морехідного училища рибної промисловості імені О. Соляника, члена Національної спілки письменників України – Євгенії Заславської
  • добірка видань, що належать до серії «Планшет Ангэлены»: «Плавучие амфитеатры» (Одеса, 2013), «Сказки» (Одеса, 2014), «Поэзия и проза» (Одеса, 2018), «Познаний легкое касанье» (Одеса, 2017) дарунок автора – Галини Єпур-Михайлойт
  • поетичні збірки «Земная рапсодия» (Одеса, 2019) та «Откровение» (Одеса, 2020) дар автора –   поетеси Людмили Бурдейної
  • поетична збірка «Желаю Вам…» (Одеса, 2016) дарунок автора –  Євгена Лукашова, доктора мистецтвознавства, заслуженого працівника культури України.

Окрема подяка:

  • кандидатам філологічних наук, науковим співробітникам відділу фольклористики Інституту народознавства НАН України – Надії Пастух та Ользі Харчишин за дарунок видання «Фольклор українців півночі Молдови: пісні та речитативи» (Львів, 2020). Книга є етнографічною розвідкою – першим в Україні спеціальним дослідженням, що присвячене фольклорній культурі українців Молдови та містить понад 600 зразків народних пісень та речитативів записаних у 43 населених пунктах 10 районів півночі Молдови. Тексти творів подано з нотами. Книгу доповнюють аналітичні розвідки, коментарі, примітки та словник.
  • Ганні Щеголовій-Лавреці за дарунок англомовної книги «Farhad Daftary. The Assassin Legends. Myths of the Ismailis» (London-New York, 2011). У виданні простежується походження легенд про асасинів – членів таємної войовничої організації нізаритської гілки мусульманської секти ісмаїлітів, які склалися в Європі за декілька століть
  • Віталію Бошкову, поету і перекладачу, члену Національної Спілки письменників України, за подаровані видання: літературно-критичний нарис «Полтавчук В. Проза Івана Григурка» (Одеса, 2013) та «Зленко Г. Відсвіти Тараса Шевченка: розповіді про пошуки та знахідки» (Одеса, 2009)

Також висловлюємо вдячність за подаровані видання різних жанрів:

Ірині Бєлій, Світлані Бєлій, Галині Сергієнко, Наталі Гончаренко, Надії Березанській, Анатолію Мацулевичу, Наталі Мєдвєдєвій, Анжелі Алексєєвій, Анастасії Печкуровій, родинам Відерманів та Муравських.

Команда відділу наукового комплектування та обліку документно-інформаційних ресурсів працює над позачерговою обробкою нових надходжень, аби якнайшвидше удоступнити видання для користувачів бібліотеки. Принагідно дякуємо усім, хто дізнавшись про благодійну акцію під час візиту до бібліотеки у цей святковий вечір, виявив бажання подарувати окремі видання, або родинні книжкові колекції та поцікавився умовами передачі книжок.

Будемо раді співпраці і запрошуємо звертатися з питань дарування видань до відділу наукового комплектування та обліку документно-інформаційних ресурсів (тел.: 048-723-24-78, completeognb@ukr.net). 

Шляхетна традиція дарування книжок триває,
кожна подарована книга – важлива для нас!

Публікація підготовлена відділом наукового комплектування та обліку документно-інформаційних ресурсів. 

 

Створено: 18.02.2021
Оновлено: 19.02.2021
Переглядів: 2462




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.