Людина року – Петро Могила

20 грудня 2019 року о 15.00 в Одеській національній науковій бібліотеці в рамках проекту Одеської державної адміністрації «Музей української книги» – Міжнародного науково-просвітницького проекту «Дух. Епоха. Людина», відбудеться Хакатон національної єдності «Людина року – Петро Могила».



kartinka.jpg

Хакатон національної єдності – це спроба віднайти формулу консолідації українців. В якості головного інструменту рефлексії пропонуються найкращі зразки книжкової спадщини України та її історично відомі візіонери. Це спроба оцінити їх роль у формуванні нації, поглянувши на них з XXI століття.

Захід пройде у партнерстві з Національним Києво-Печерським історико-культурним заповідником, Національною бібліотекою України ім. В.І. Вернадського, Інститутом історії НАН України, Чорноморським національним університетом ім. Петра Могили.

В рамках програми заходу «Петро Могила. Дух. Епоха. Людина» відбудеться відкриття пересувної експозиції «Хрест і шабля: Київський Митрополит Петро Могила», яку підготували та презентуватимуть представники Національного Києво-Печерського історико-культурного заповіднику.

Окрім того, гостям заходу буде запропоновано переглянути унікальну виставку стародруків та факсимільних видань «Книжкова спадщина Петра Могили: погляд з XXI століття», до якої увійшли оригінали творів та документів Петра Могили, література XVIII-XIX століть про його життя та діяльність.

20-22 грудня усі бажаючі зможуть відвідати лекційні студії та прослухати цікаві доповіді від провідних науковців нашої держави, які досліджують постать Петра Могили на сучасному етапі.

Серед них такі – «Петро Могила: дослідник та зберігач київських старожитностей», «Нова атрибуція композиції «Дар Петра Могили» в церкві Спас на Берестові», «Церква Спаса на Берестові та румунська церква Плетерешти: на шляхах мандрів македонських художників», «Політична та громадська діяльність Петра Могили в українському державотворенні», «Професор Степан Голубев: дослідник життя і творчості Петра Могили» та інші.

Заплановано підписання Меморандуму про співпрацю між Музеєм української книги та Національним Києво-Печерським історико-культурним заповідником.

Створено: 18.12.2019
Оновлено: 19.12.2019
Переглядів: 1198




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.