Про програму «Summer Work and Travel»

28 січня Олександра Еванс - Віце-консул Посольства США у Києві відвідала інформаційно-ресурсний центр «Вікно в Америку», який відкрито у відділі літератури іноземними мовами та міжнародних проектів ОННБ ім. М. Горького.

Віце-Консул Олександра Еванс під час робочого візиту в Одесі

Віце-консул Олександра Еванс працює у Відділі Неімміграційних Віз при Посольстві США у Києві. Вона відповідає за надання неімміграційних віз (включаючи візи типу C1D, або візи для членів екіпажу) для громадян України згідно з усіма нормами імміграційного законодавства США. Україна є другою країною у кар’єрі дипломатичної служби пані Еванс. Розпочала вона свою дипломатичну кар’єру в м. Оттава, як помічник Посла США у Канаді.

Олександра Еванс повідомила, що це перша її зустріч з Одесою, і перша поїздка за межі Києва. Мета зустрічі – ближче знайомство з морською індустрією України, адже Одеса славиться фаховістю підготовки моряків. В програмі візиту пані Еванс була зустріч з представниками морських агенцій та їх консультування з приводу оформлення документів та одержання американських віз для моряків.

Волонтери та студенти під час згаданої зустрічі у центрі «Вікно в Америку»

Дипломат також зустрілася з відвідувачами ІРЦ «Вікно в Америку» та студентами. Для них була зроблена презентація про студентську програму «Summer Work and Travel», яка надає можливість студентам з України попрацювати в Сполучених Штатах протягом літніх канікул та ознайомитись з культурою країни під час місячних подорожей по країні, глибше опанувати англійську мову.

Присутні дізналися про процедуру звернення до спеціальних агенцій для отримання контракту на роботу та про перелік робіт, які виключено порівняно з попередніми роками.

Консультацію по програмі «Summer Work and Travel» можна отримати в інформаційно-ресурсному центрі «Вікно в Америку», який діє при відділі літератури іноземними мовами і міжнародних проектів бібліотеки.

Довідково

До початку дипломатичної кар’єри, пані Еванс вивчала слов’янську літературу в аспірантурі Вісконсінського університету в м. Медісон. Вона також жила та працювала в м. Остін (штат Техас) вчителем англійської мови в середній школі. Володіє англійською та російською мовами. Одружена з американським дипломатом і має тринадцятирічного пасинка, який мріє побувати в Україні.

Див. також: Кудлач В.А. Візи до США. Не імміграційні [про візит віце-консула США в Україні О. Е. Еванс] // Чорномор. новини. – 2013. – 2 лютого. - Електрон. ресурс

Украинских студентов приглашают в Америку. В Одессе идет набор участников летней программы Work and Travel USA // Телеканал «Град» - Новости Одессы. – Режим доступа к электрон. версии документа

Віце-консул Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні // ООДТРК – Новини ОДТ. – Режим доступу до електрон. версії документа

Про програму «Summer Work and Travel». Архів.

Створено: 29.01.2013
Переглядів: 1685




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.