Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова відвідала Одеську національну наукову бібліотеку

202356889_186054253532251_2111484435940346542_n.jpg

9 липня 2021 року в рамках робочої поїздки на Одещину Генерального прокурора України Ірини Венедіктової в Одеській національній науковій бібліотеці відбулася зустріч із представниками громадських організацій, присвячена питанням гендерної рівності та домашнього насилля.

086a4074-1.jpg 086a4087.jpg

Під час діалогу представники громадськості розповіли пані Венедіктовій про існуючі проблеми та висловили пропозиції щодо поліпшення співпраці всіх зацікавлених у подоланні насильства проти жінок і дітей.

Генеральний прокурор наголосила: «Громадянське суспільство – це серце країни і кожного регіону, тому ми перебуваємо в постійній комунікації з найактивнішими її представниками в усіх сферах». Ірина Венедіктова також зауважила, що для більш ефективної протидії домашньому насильству потрібна підготовка спеціалізованих слідчих, які мають вчитися працювати як з жертвами, так і з їх кривдниками, та запросила представників громадських організацій долучатися до підготовки прокурорів, слідчих і суддів для спеціалізації у справах про насильство в сім’ях.
«Наше завдання – змінювати культуру і стереотипи в суспільстві та в правоохоронній системі також: бачити злочини, реєструвати їх, притягувати до відповідальності. Так само нам потрібно подбати про альтернативні покарання для кривдників, наприклад, громадські роботи», – резюмувала Генпрокурор.

Для якісного інформаційно-консультаційного супроводу заходу учасникам зустрічі було запропоновано книжкову виставку «Гендерна рівність як запорука запобігання та протидії домашньому насильству», підготована фахівцями ОННБ.

086a3942-2.jpg 086a4418-2.jpg

Під час візиту Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова і радниця голови Одеської обласної державної адміністрації з гендерних питань Людмила Акімова, що її супроводжувала, приділили також час ознайомленню з роботою Одеської національної наукової бібліотеки. Генеральний директор ОННБ Ірина Бірюкова,  проводячи оглядову екскурсію, привернула увагу гостей до історії найстарішої публічної книгозбірні Півдня України та її унікальної будівлі – пам’ятки архітектури національного значення, а також до сучасних інноваційних практик культурно-просвітницької діяльності Бібліотеки, успішних соціокультурних проєктів, які сприяють промоції книги і читання, підвищенню правової обізнаності громадян, поширенню цифрової грамотності та ін. Серед найбільш масштабних проєктів – Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині», Велика Одеська Бібліоніч та цифрові проєкти, що забезпечують віддалений доступ до рідкісних книжкових пам’яток, які становлять виняткову історико-культурну цінність для вітчизняної та світової культури: «Старовинна гравюра – культурна спадщина України», «Скарби України: цифрова колекція книжкових пам’яток у фонді Одеської національної наукової бібліотеки», культурно-просвітницький проєкт «Гендерні студії» та інші.

086a4403-2-2.jpg 086a4369-2.jpg

На згадку про свій візит Ірина Венедіктова залишила у Книзі почесних гостей
запис із добрими побажаннями бібліотеці:
«З великою подякою і вдячністю за світ і знання,
за наснагу і волю нести в молодь найкраще з історії людства. Процвітайте
.

Матеріали у засобах масової інформації:

https://tsn.ua/ru/ukrayina/kak-obraschatsya-s-semeynymi-tiranami-v-ukraine-mogut-poyavitsya-specializirovannye-sledovateli-1821961.html

У публікації використані фотоматеріали прес-служби Генеральної прокуратури України. 

Створено: 14.07.2021
Оновлено: 15.07.2021
Переглядів: 1529




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.