До 175-річчя М.А. Римського-Корсакова. Анонс

З 18 по 31 березня 2019 р. у відділі мистецтв експонуватиметься книжково-ілюстративна виставка «Майстер оперного мистецтва»: до 175-річчя від дня народження М.А.Римського-Корсакова. 

1.jpg

Микола Андрійович Римський-Корсаков (1844-1908) – видатна постать в історії музичної культури, композитор, педагог, диригент, громадський діяч, музичний критик, член «Могучої кучки». Найповніше дарування композитора виявилося в творах, пов’язаних зі світом казковості, з різноманітними формами народної творчості. Римський-Корсаков створив 15 опер, серед них – «Псков’янка», «Майська ніч», «Садко», «Снігуронька», «Царська наречена», «Золотий півник» та інші. Ряд фрагментів з цих опер стали шлягерами, наприклад  «Пісня індійського гостя» або оркестровий «Політ джмеля». 37 років він присвятив викладанню,  був також автором кількох підручників і великої кількості статей на музичні теми.

Фонди ОННБ дають можливість широко представити літературу про творчість відомого композитора. Експонуватимуться наукові, популярні та періодичні видання, а також ілюстративні матеріали.

Виставка розрахована на широке коло користувачів і супроводжуватиметься бібліографічними оглядами представленої літератури.

 

Створено: 12.03.2019
Переглядів: 867




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.