Афганістан: героїзм крізь біль і сум

З 5-го по 15 лютого 2019 р. експонується книжково-ілюстративна виставка «Афганістан: героїзм крізь біль і сум», приурочена 30-річчю виведення радянських військ з Афганістану. 

Афганська війна, яка тривала з 25 грудня 1979 по 15 лютого 1989 року , являється однією з регіональних «гарячих точок» часів «холодної війни», в якій не було ні переможених, ні переможців. Через її горнило пройшло 160000 тисяч українців (загинуло бл. 3000 тисяч). Війна залишила в історичній пам’яті українського народу незагоєну рану.

5 лютого виставку відвідали представники Одеської міської спілки ветеранів та інвалідів війни в Афганістані: Михайло Шеїн, заступник голови спілки воїнів ветеранів та інвалідів війни в Афганістані; Валентин Гуров, заступник голови спілки; Станіслав Молан, член правління спілки; Ірина Петрова, член спілки, бойова медсестра. На зустріч з ветеранами війни були запрошені вчителі та учні старших класів ОЗОШ №105.

Михайло Шеїн, розповів про перебіг військових подій, про роботу спілки. Вчителі та учні мали можливість спілкуватись та задавати запитання ветеранам війни.

Вікторія Савченко, вчитель історії ОЗОШ №105 у своїй розповіді торкнулась історичних подій, повідоміла про демографічні наслідки неоголошеної війни.

Валентина Колесникова , провідний бібліотекар ВЗГіР, провела бібліографічний огляд видань з книжкової виставки, серед яких присутніх зацікавили книги:

Калюк М Афганські дороги / М.Калюк. – Ніжин : Лисенко М. , 2016.– 351 с. : іл.

Зайченко О.В. Світлини пам’яті:нариси, спогади, вірші / О.В. Зайченко. – Умань : Сочінський М. М., 2017. – 360с.

Наприкінці заходу була проведена оглядова екскурсія по бібліотеці.

1a.jpg

2.jpg

3.jpg

5-savchenko.jpg

6-sheyin.jpg

7.jpg

Створено: 06.02.2019
Переглядів: 1287




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.