Розстріляне Відродження. Лекція для учнів

10 вересня 2018 р. в залі «Закордонне українство» відділу міжнародних проектів ОННБ для учнів 11 класу СШ № 48 м. Одеси була прочитана лекція «То був щасливий десятилітній сон…»: Українська література 20-х – 30-х рр. ХХ ст.».

Дуже важливим і примітним є той факт, що вчитель української літератури цієї школи, Шереперова Наталя Анатоліївна, свого часу слухала таку лекцію в сладі екскурсії вчителів української мови та літератури, яку проводила ОННБ на прохання Інституту вдосконалення вчителів. В рамках домовленості з інститутом бібліотека вже багато років приймає вчителів, проводить для них екскурсії, влаштовує лекції та книжково-ілюстративні виставки.

На вчительку Наталю Шереперову велике враження справила попередня лекція і книжкова виставка, яка складалась з книжок знищених тоталітарним режимом українських поетів, письменників та драматургів. І тому на свій урок по темі «Розстріляне Відродження» вона привела своїх учнів в бібліотеку, де твори знищених митців ретельно зберігаються, де їх кількість невпинно збільшується завдяки зв’язкам бібліотеки з українською діаспорою багатьох країн світу.

Учні з великою цікавістю, захоплено роздивлялись книги, яким по 90-100 років, які були надруковані на початку ХХ ст., коли митці Розстріляного Відродження ще були живими, творили велику українську літературу, а потім були безжально знищені тоталітарним режимом.

1.jpg

Лектор, завідуюча залом "Закордонне українство", заслужений працівник культури України Анна Єфимова 

2.jpg

На першому плані Наталя Шереперова 

3.jpg

4.jpg

Створено: 12.09.2018
Переглядів: 816




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.