До 500-річчя Реформаційного руху у Німеччині. Анонс

1.jpg

З 30 жовтня по 15 листопада 2017 року до 500-річчя Реформаційного руху у Німеччині у відділі рідкісних видань та рукописів експонуватиметься виставка Біблії Мартіна Лютера: «Переклад Біблії та його значення у реформаторському русі Німеччини».

bibliya.jpg

Сучасна західноєвропейська культура сформувалася під впливом багатьох чинників, серед яких особливе місце належить суспільно-політичним і релігійним рухам в багатьох країнах, одним з кульмінаційних проявів яких можна вважати Реформацію. Ключовим став її німецький етап, який пов’язаний із діяльністю доктора богослов'я Мартіна Лютера. Пам’ятка цього періоду – Біблія у перекладі Лютера, яка стала джерелом натхнення для багатьох послідовників Реформації, потужним стимулом для нових культурних тенденцій у тогочасній Західній Європі. 

Книга видана за дорученням та за фінансової підтримки Ернста I Благочестивого, герцога Саксен-Готського. Увазі відвідувачів та користувачів бібліотеки буде представлений примірник так званої Курфюрстської Біблії (1652), перекладеної німецькою мовою Мартіном Лютером. Видання прикрашене численними гравюрами на міді: це портрети членів Саксонської династії, Мартіна Лютера, чотирьох євангелістів, біблійських персонажів, епізоди з Біблії, плани Єрусалима, географічні описи землі обітованої. Виставка супроводжується бібліографічним оглядом представленої літератури. 

Додаткові матеріали:

Створено: 25.10.2017
Оновлено: 12.12.2017
Переглядів: 1128




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.